A listavezető elleni döntetlennel 2. helyre léptünk

Kozármisleny – Puskás Akadémia FC 1-1 (1-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 400 néző

Vezette: Szőts G. (Király K., Huszár B.)

Kozármisleny: Sólyom – Nagy J., Fellai, Romic, Fenyvesi – Szabó B., Nagy D. (Kovács T. 46.) – Karacs (Zsdrál 57.), Birtalan (Boda 64.), Bjelanovic – Városi

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Puskás Akadémia FC: Somodi – Margitics, Papucsek, Apostolopoulos, Farkas N. – Tóth B. (Luque 75.), Polonkai – Gajdos (Nagy D. 46.), Szakály D., Kleinheisler (Fabio 85.) – Zsolnai

Vezetőedző: Benczés Miklós

Gólszerzők: Karacs 20. illetve Apostolopoulos 82. percben.

Sárga lap: Birtalan 38., Romic 53., Zsdrál 61., Szabó B. 74., Bjelanovic. 81. illetve Kleinheisler 14., Apostolopoulos 29. percben.

Mindkét csapat szerette volna megszakítani ellenfele kiváló sorozatát. A Puskás Akadémia a bajnokság során, míg a Kozármisleny hazai pályán volt veretlen.

A 2. percben Bjelanovic ívelt Karacs felé, a menteni próbáló Farkasról került végül Karacshoz a labda, aki nem találta el jól, de így is csak cm-ekkel ment kapu mellé a kísérlet.

A 20. percben Karacs Roland harcolt meg a labdáért, majd Városit hozta játékba a jobb szélen, aki a 16-oson belülről az alapvonal közeléből gurított középre, ahol érkezett Karacs és közelről a hálóba lőtt. 1-0.


A 33. percben Farkas N. távoli lövése a felsőléc tetején csattant.

A 40. percben egy megcsúsztatott labdát Zsolnai közelről, fordulásból lőtte alig mellé.

Az első félidőben a vezető gólig talán valamelyest több veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára, többször is csak az utolsó átadások hiányoztak ahhoz, hogy helyzetbe kerüljünk. A vezető gól után átadtuk a területet a Puskásnak, és gyors kontrákat vezetve próbáltuk bevenni az ellenfél kapuját.
A szünetben Szabó Zs. vezetőedző lecserélte Nagy Dominikot, a fiatal játékos kissé megilletődötten futballozott, helyére Kovács Tamás állt be, akitől a védekező középpálya megszilárdítását várta trénere.

A 67. percben a csereként beállt Nagy Dániel vezette Sólyomra a labdát, azonban a mislenyi hálóőr annyira jól fogta a szöget, és a vendégjátékost egészen az alapvonalig „terelte” így Nagy D. már csak középre tudta onnan gurítani, de ott nem volt érkező társa.

A 72. percben nagy Kozármisleny lehetőség maradt kihasználatlanul. Egy előrevágott labdára Városi rajtolt rá és kiválóan került helyzetbe, amit önmagának alakított ki a Papucsekkel megvívott párharcot követően. Jött a kapujából Somodi is, majd közben már érkeztek a védők is így nem sikerült a kapuba találnia.

A 80. percben a sokadik vendég szöglet után Zsolnai fejelt mellé.

A 82. percben vitatott szabálytalanság után jutott oldalszabadrúgáshoz a Puskás. A kapu elé ívelt labdát Apostolopoulus fejelte a kapunkba. 1-1.

Az esethez hozzátartozik, hogy a gólszerző percekkel korábban sárga lappal a birtokába szándékosan kezezett a kapunk előtt, hiszen a játékvezetőt megtévesztve kézzel szerette volna kapuba juttatni a labdát, amiért járt volna a 2. sárga lap, és a kiállítás. A játékvezető az esetet még le is fújta, de büntető lapot elfelejtett felmutatni. Ekkor még nem gondoltuk, hogy ennek jelentősége lesz…

A 83. perctől nem egyszerűsödött a Kozármisleny helyzete, hiszen Fellai József bokája feldagadt így nem tudta folytatni a játékot, mivel cserelehetőség már nem volt, így 10 emberrel kellett küzdeni a hátralévő percekben.

A 86. percben Szakály szabadrúgása után Papucsek félfordulatból lőtt felső kapufát.

A 90. percben a bal szélről befele cselező Szakály nagy erővel lőtt a bal kapufa mellé.

A 93. percben Fabio éles szögből leadott lövését Sólyom ütötte ki a mezőnybe.

Összességében elmondható, hogy igazságos döntetlen született, hiszen hátrányában a Puskás Akadémia sokat tett az egyenlítésért.

Játékosaink hősies küzdelemben nagy sokáig tartották a vezetést, és már talán mindenki kezdte elhinni, hogy megszülethet a bravúr és elsőként tudjuk elvenni a felcsútiak veretlenségét. Végül ez nem sikerült, miképp a vendégek sem tudták megszakítani a Misleny hazai pályás remek sorozatát.

Talán a mérkőzés után még páran csalódottak is voltak az elszalasztott lehetőségért de a történteket jobban átgondolva elégedettek lehetünk, hogy egy kiváló játékerőt képviselő már-már NB I-es csapat ellen szereztünk értékes pontot.

A pontszerzéshez és a játékosainktól látott nagy küzdelemhez GRATULÁLUNK!

A mérkőzésről készült fényképek a Kozármisleny FC Facebook oldalán IDE KATTINTVA közvetlenül is megtekinthetőek.

Szabó Zsolt: Vegyes érzések kavarognak bennem így a mérkőzést követően. Labdarúgóként és edzőként is maximalista vagyok és ebből adódóan ezt várom a csapatomtól is. Úgy érzem mindent meg is tettünk a győzelemért. Az első félidőben játékban is teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk ennek a kiválóan felkészített Puskás Akadémiának. Hiányérzetem abból adódik, hogy 1-0-ás vezetésünknél meccslabdát hibáztunk. Ha reálisak akarunk lenni, a 2. félidőben fölénk nőtt a Puskás, a mérkőzés alatt 2 felső kapufát is lőttek.
Nagyon sajnálom a bekapott gólt, ki voltak elemezve a Puskás pontrúgásai, mindent tudtunk, mindent le volt gyakorolva, ennek ellenére mégis pontrúgásból kaptuk a gólt.
Ettől függetlenül azt gondolom, hogy értékes pontot szereztünk egy nagyszerű csapat ellen, akik véleményem szerint meg is fogják nyerni a bajnokságot.
Azon az úton amin elindultunk, szeretnénk tovább fejlődni. A 2. félidőben a játékunk már kevés volt, több kombinatív játékot várok a labdarúgóimtól.
Összességében gratulálok játékosaim teljesítményéhez!

Benczés Miklós: Úgy gondolom, hogy mind a két csapatot dicséret illeti, mert a nehéz pálya ellenére élvezhető játék alakult ki. Gondolok a helyzetekre, illetve, hogy mindkét csapat megtett mindent a győzelemért. A döntetlen eredmény miatt nem vagyok csalódott, mert a csapat 2. félidei játéka előre mutató volt.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Gratulálok srácok, nagyot küzdöttetek! Csak azt nem értem, hogy egy ilyen szintű csapatnak miért van szüksége ekkora játékvezetői hátszélre ahhoz hogy pontot szerezhessen!?                     HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!