A Közép csoport rangadójára Szegedre utazunk

Az NB III Közép csoportjának 22. fordulójában SZEOL SC – HR-Rent Kozármisleny bajnoki labdarúgó mérkőzést rendeznek Szegeden, szombaton 14:30-kor.

A találkozót nevezhetjük a rangadók rangadójának, hiszen a 2. helyezett csapat a listavezetőt látja vendégül.

Ennél kiélezettebb összecsapásra (papíron) talán nem is kerülhet sor, hiszen az üldözött az üldöző otthonában lép pályára.

A házigazda mellett szól a hazai pálya előnye és az az extra motiváció, hogy legyőzze az éllovast, ami minden csapat számára nagy sikert jelent és kivételes élménnyel bír.

A Szeged győzelme esetén is még mindig 12 pont különbség maradna a két csapat közötti különbség, a HR-Rent Kozármisleny javára.

Talán nem is a helyezésekben illetve pontokban lehet a mérkőzés tétjét mérni, hanem, hogy mindkét csapatnak megvan a mérkőzéssel kapcsolatos célja.

A Szeged a feljutásért vívott nagy csatában lépéselőnybe kerülhetne az őt üldöző csapatokkal szemben és őrizné, illetve a riválisok (Dunaharaszti, Komló) bukása esetén növelheté előnyét a 2. helyen.

Természetesen csapatunknak is megvan a saját célja, egyrészt folytatni szeretnénk a jó szereplésünket, másrészt jó erőfelmérő lehet, hogy egy erős csapat otthonában mire leszünk képesek.

Az elmúlt héten 6 nap alatt 3 tétmérkőzést is játszottak Kovács Tamásék, de most, hogy legutóbb 1 hete nem léptünk pályára, biztosan frissebbek leszünk így ezen a téren nem lehet probléma.

A múlt hétvégén sokan betegséggel küzdöttek, de mégis játszottak, igaz akadt olyan is, aki betegsége miatt nem tudott pályára lépni. Most hogy felgyógyultak a játékosok, ez is könnyebbséget jelent.

Nehézséget jelent viszont a csapat életében a bizonytalanság, hogy hol melyik pályán is lesz a következő napi edzés, de játékosaink profik így ez sem lehet akadály.

Az előző bajnoki évben a Szeged volt a mumusunk, hiszen mindkét összecsapáson vereséget szenvedtünk, mindkétszer 2-1-re maradtunk alul.

Az idei évben aztán Kozármislenyben 2-1-re már Németh Zsolt együttese nyert, így ha folytatódik a tendencia, akkor most Szegeden is nekünk “kellene” 2-1-re győzni.

A SZEOL a tavaszi három mérkőzéséből kettőt megnyert (Gyulán és Szekszárdon), de nagy meglepetésre hazai pályán kapott ki a Szentlőrinctől.

Az őszi fordulók során is akadt meglepetés eredményük odahaza, kikaptak az ESMTK-tól és a Pénzügyőrtől és döntetlent játszottak a Gyulával és a Dabassal.

A vereség benne van a játékban, de talán a Szentlőrinc és az ESMTK elleni fiaskók a tippmix gyilkos kategóriába tartoznak.

Nem kizárt, hogy ezeken az összecsapásokon a SZEOL is szembesült azzal – amivel csapatunk immár másfél éve folyamatosan-, hogy az ellenfelek jellemzően védekezésre rendezkednek be és mennyire nehéz feltörni az ilyen védelmeket.

A szombaton 14:30-kor kezdődő találkozó nagy taktikai csatát is ígér, hogy ki mennyire mer támadólag fellépni és miképp szeretné saját javára fordítani a mérkőzést.

A találkozó játékvezetője Berger József, segítői Szvetnyik Bence és Sebestyén László lesznek.

Szurkolunk srácok! Mindent bele!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

1 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    Gyerünk srácok ez egy hatpontos meccs lesz!
    Le kell rázni őket még jobban, 18 pontos előny az már nagyon jól nézne ki.

    De még ne számolgassunk, csak játszatok ugyanolyan mentalitással mint eddig, akkor nem lehet gond a végelszámolásnál.

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY !!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!