A kozármislenyi utánpótlásból is vezet út az NB I-be

Január 2-án jelent meg a Nemzeti Sportban egy cikk, mely szerint Csoboth Kevin (aki rövid ideig klubunk igazolt labdarúgója volt), a Benfica felnőtt csapatával is edzett már, az ünnepek alatt pedig Kozármislenyben készült korábbi edzőnkkel Pókos Csabával, aki amúgy jelenleg az FTC U19-es csapatának vezetőedzője. A cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Számba vettük, hogy a Kozármisleny FC utánpótlásából mely labdarúgók jutottak legfeljebb, ezzel is szemléltetve, hogy Kozármislenyből is el lehet jutni az NB I-be, vagy éppen külföldre is.

A 2009/2010-es évben az U13-as NB I-es bajnokságban szerepelt, ott ezüstérmet szerzett a Jelena Richárd edzette utánpótlás együttesünk, amely csak rosszabb gólaránnyal szorult 2. helyre a Győri ETO mögé. Több tehetséges labdarúgóval a soraiban remekül szerepeltek az U13-asok, ahonnan azóta páran már az NB I-be is eljutottak, néhányan pedig az NB I kapuján kopogtatnak.

Az 1998-as születésű Vogyicska Bálint már 43 NB I-es bajnoki mérkőzésen szerepelt, és 1 gólt szerzett. 32-ször az MTK színeiben lépett pályára a legmagasabb osztályban, majd a fővárosi kék-fehérek tavalyi kiesése után nyáron a Vasashoz került és itt ősszel 11-szer kapott lehetőséget. Bálint a korosztályos válogatottaknak is alapembere volt, sőt csapatkapitányként is vezette az utánpótlás válogatottakat.

Jelena Richárd (a sikeres utánpótlásedzőnk, Jelena Richárd fia) ugyancsak 1998-ban született, a Bp. Honvéd színeiben debütált az NB I-ben. 2-szer viselte a kispesti alakulat mezét, egyik alkalommal épp a Ferencváros elleni győztes csapat tagjaként. A 2016/17-es évben Paksa igazolt, ahol 14-szer szerepelt Csertői Aurél NB I-es gárdájában, ez mellett pedig a Paks II. NB III-as alakulatában ontotta a gólokat, 14-szer vette be az ellenfelek kapuját. Ricsi ugyancsak tagja volt a korosztályos válogatottaknak. Az idei év őszén az NB II-es Csákvárhoz került kölcsönbe, ahol 3 gólt szerzett. A téli felkészülést azonban ismét Pakson kezdi meg, így újból lehetőséget kap a bizonyításra.

Szabó Dominik (korábbi felnőtt NB II-ben ezüstérmes vezetőedzőnk, Szabó Zsolt fia) 4 évig pallérozódott a kozármislenyi utánpótlásban így méltán lehetünk büszkék az ő pályafutására is. Dominik is részese volt a 2009/2010-es év U13-as mislenyi sikerének, majd a PMFC érintésével 2014 nyarán került az MTK Sándor Károly Akadémiájára. A 2016/2017-es évben mutatkozott be az MTK II-ben a felnőttek között, majd idén nyáron profi szerződést kötöttek vele, látva benne a jövőbeli potenciált. Dominik már többször edzett az MTK első csapatával, vélhetően a téli felkészülés során, de legkésőbb nyáron felkerül a jelenlegi NB II-es listavezető keretébe és akár már ősszel be is mutatkozhat az első osztályban, hiszen szinte biztosan az NB I-be visszajut az MTK. Dominik társaihoz hasonlóan szintén utánpótlás válogatottak tagja volt.

Az 1999-ben született Berdó Máté 5 évig fejlődött a mislenyi utánpótlásban, néhányszor ő is pályára lépett a már említett U13-as ezüstcsapatban (akkor ő két évvel fiatalabbként), majd a PMFC után őt is az MTK igazolta le. Az utánpótlás válogatottakba rendszerint meghívót kapó labdarúgó a felnőttek között az MTK II-ben debütált 2017 márciusában. A nyáron ő is az elsőosztályú Paks együttesébe igazolt, ahol főképp az NB III-ban szereplő Paks II-ben kap lehetőséget, de 3 alkalommal a Magyar Kupa sorozat keretein belül pályára lépett Csertői Aurél együttesében is. Az NB I-es bemutatkozás vélhetően nem várat magára túl sokáig, 1 alkalommal már az NB I-es Paks kispadján is ült, de ekkor nem cserélték be.

NB I-es gárda kötelékéhez tartozik az 1999-es születésű Mim Gergely, aki a Puskás Akadémia FC igazolt labdarúgója. Gergely szintén hosszabb ideig, 4 évig volt a Kozármisleny labdarúgója, majd 2 év PMFC-s év után Felcsútra igazolt. Harmadik éve erősíti a Puskást, a 2016/2017-es szezonban már a felnőttek között az NB III-ban mutathatta meg képességeit, majd idén nyártól már rendszeresen a Puskás Akadémia II-ben kap játéklehetőséget, miközben még az U19-ben is pályára léphet és lépett is 3 alkalommal.

Tóth Marcell szintén 1999-ben született, 8 éves korától 5 éven keresztül szerepelt a mislenyi utánpótlásban, ezután 2 évet töltött el Pécsett, majd 2014-ben az Illés Akadémiára igazolt Szombathelyre. A 18 éves labdarúgó az U19-es korosztályban számít alapembernek, 13 mérkőzésen5 gólt szerzett, de már a felnőtt mezőnyben is bemutatkozhatott, ősszel a Tiszaújváros – Haladás Magyar Kupa mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget Pacsi Bálint vezetőedzőtől.

Sok sikert kívánunk mindannyiuknak szurkolunk további pályafutásuknak és büszkék vagyunk eddigi sikereikre!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!