A kötelező a legnehezebb, a sereghajtót fogadjuk

Az NB III Közép csoportjának 9. fordulójában a HR-Rent Kozármisleny a még pont nélküli, utolsó helyen álló Szekszárdot fogadja.

A Szekszárd labdarúgócsapata rendkívül zaklatott időszakát éli, nem túl sok sikerben volt részük mostanában.

A többi csapathoz képest később kezdték a felkészülést és viszonylag korán edzőváltásra került sor náluk.

Az utolsó három fordulóban már Nagy Tamás irányította a Tolna megyei csapatot, de látható, hogy nem kapott könnyű örökséget.

Egyelőre Nagy Tamással sem szerepel jobban a Szekszárd, az általa irányított három bajnokin, nem sikerült pontot szerezniük, sőt még gólt sem rúgtak, ellenben kaptak 8-at, köztük a vezetőedző előző csapata a Szentlőrinc rámolt be 5-öt nekik, ráadásul hazai környezetben.

A héten Magyar Kupa meccset is játszottak, amit szintén rúgott gól nélkül 3-0-ra veszítettek el odahaza, ellenfelük a Dunaharaszti volt, igaz a mérkőzésen a szekszárdi alapcsapat legtöbb játékosa pihent.

Korábban a Ferencvárosnál is dolgozó vezetőedző jól ismeri csapatunkat, így nagy valószínűséggel arra kell számítanunk, hogy megszervezi majd csapata védekezését.

Nyilván nagy szükség lenne minden pontra a Szekszárdnak, de a veretlen és listavezető Kozármisleny otthonában a pontszerzés már óriási bravúrnak számítana az ő szempontjukból.

Tavaly ugyanez kétszer is sikerült Nagy Tamás aktuális csapatának, mindkét alkalommal 0-0-ra végeztünk a Szentlőrinc ellen.

Nem vitás, hogy a pont nélküli Szekszárd az esélytelenek nyugalmával léphet pályára Mislenyben, semmiféle nyomás nem lesz rajtuk.

Látva a hétközi kupameccset, amikor ismét beigazolódott a futball alapszabálya, hogy bármi megtörténhet, így most ezt a helyzetet kell helyén kezelniük játékosainknak és ha fáradtabbak is lesznek, de a hozzáállásnak megfelelőnek kell lenni.

Hiba volna bárki részéről, ha azt gondolná, hogy az utolsó helyezett csapat ellen elég a pályára felküldeni a mezt, mert ez megbosszulná magát!

Természetesen mindenki tudja, hogy a jó folytatás alapja a megfelelő hozzáállás, a megfelelő koncentráció.

A Szekszárdnak biztosan lesz hiányzója, Zsók a Szentlőrinc ellen a kiállítás sorsára jutott, melyet követően 3 hónapra eltiltottak, így ő december 15-ig nem léphet pályára.

Rajta kívül eltiltását fogja tölteni Aréna Armin, akit a múlt hétvégén a Békéscsaba ellen állítottak ki és 1 meccses eltiltást kapott.

A múlt heti keretükhöz képest viszont 1 fővel kiegészülnek, letöltötte eltiltását Tóth Péter, így a Kozármisleny ellen számíthatnak a rutinos védekező játékosra.

A HR-Rent Kozármisleny a Puskás Akadémia ellen nem túlzás, hogy országos hírű meglepetést okozott, amire rendkívül büszkék vagyunk.

Szinte valamennyi sajtóorgánum megemlítette a bravúrt, minden focibarát felkapta a fejét a hír hallatán.

A Szekszárd elleni összecsapás előtt talán annyiban kedvezőbb a helyzetünk, hogy már kedden lejátszottuk a mérkőzést, így több idő maradt a regenerálódásra, a hétvégi mérkőzésre való felkészülésre.

Az elmúlt hetekben azt láthattuk, hogy a csapat formája felfelé ível, a Szentlőrinc és a Puskás Akadémia elleni játékra pedig lehet építeni a továbbiakban.

A hétközi siker után ne gondoljuk azt, hogy innentől kezdve mindenki ellen parádézni fog a gárda, mert az szintén hiba volna.

Az NB III-ban szinte minden csapat védekezésre rendezkedik be ellenünk, ami nagymértékben megnehezíti a dolgunkat, ezért türelemre is szükség lesz, hogy feltörjük ezeket a védelmeket.

Köszönjük szurkolóink eddigi támogatását, reméljük a jövőben is hasonlóképp mellettünk lesznek és segítenek bennünket a szurkolásukkal.

A szombaton 16:00-kor kezdődő találkozót Kiss Norbert vezeti, segítői Kepe Arnold és Kulcsár Dániel lesznek.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!