A korábbi NB I-es REAC látogat Kozármislenybe

Szombaton 17:00-kor a korábban elsőosztályú REAC-ot látja vendégül a Németh Zsolt vezette Kozármisleny FC.

A REAC 2009-ben búcsúzott az első osztálytól, majd a Keleti csoportba került besorolásra, ezért az NB II Nyugati csoportban szereplő együttesünkkel akkor még nem találkozhatott.

A REAC aztán csapatunkkal ellentétben nem tudott bekerülni a szűkített, egycsoportos NB II-be, így már második éve tagja az NB III-as bajnokságnak.

Edzőjük a korábbi Fradi játékos Dzurják József, aki labdarúgóként gólkirály is volt.

A REAC szakvezetője a múlt héten élőben látta a Videoton II – Kozármisleny összecsapást. Más kérdés, hogy a találkozó nagy részében emberhátrányban játszottunk, így nem volt egyszerű csapatunk feltérképezése. Azt viszont biztosan tapasztalhatta, hogy játékosaink a gólhátrány és emberhátrány ellenére is rendkívül elszántak voltak és a hátrány ellenére mi domináltunk és a befektetett munka eredményeképpen a hajrában sikerült fordítanunk.

Nehéz mérkőzést sikerült megnyerni, és talán lökést adhat ez a siker a későbbiekre.

Németh Zsolt vezetőedzőnk nyilatkozta a találkozó végén, hogy néhányan a könnyeikkel küszködtek, ami valóban jelzi, hogy nagy dolgot vittek végbe, mi pedig azért is örülünk, mert ha érzelmek vannak az biztosan megduplázza egy csapat erejét! 

A REAC együttese jelenleg a bajnoki táblázat 4. helyén tartózkodik és csupán 4 pont a hátrányuk a Kozármisleny FC-vel szemben. Nagy harcban vannak a dobogós helyekért, jelenleg ugyanannyi pontjuk van, mint a 3. Monornak, de kevesebb győzelmük miatt szorulnak a 4. pozícióba.

A tavaszi 8 mérkőzésükből 5-öt megnyertek, 2-szer szenvedtek vereséget és egyszer végeztek döntetlenre.

MONORI – REAC 1 – 1
REAC – MAGLÓDI 1 – 0
OROSHÁZA – REAC 0 – 4
REAC – DUNAHARASZTI  2 – 1
SZEOL – REAC  1 – 0
REAC  – ESMTK  4 – 1
VÁC – REAC 5 – 1
REAC – SZENTLŐRINC 1 – 0

A két vereségüket két kiváló csapat ellen szenvedték el, előbb a jelenlegi tavaszi listavezető SZEOL-tól (aki nyerni tudott Kozármislenyben is), majd 2 hete a bajnokságot vezető Váctól kaptak ki. (Váci vereségük gólaránya túlzó, az 51. perctől emberhátrányban játszottak, amit aztán a Csank legénység ki is használt.)

A két klub eddig lejátszott egyetlen mérkőzésén, ősszel 1-1-es döntetlent született a fővárosban. A 45. percben Lauer Norbert góljával 1-0-ra vezettünk, de az 55. percben egalizált a házigazda.

Lauer Norbert Székesfehérváron is eredményes volt büntetőből, így már 11 gólos, továbbra is üldözi a 13 gólos váci Zsolnai Richárdot.

A szombati összecsapás játékvezetője Mód István, segítői Radák László és Nagy Attila lesznek.

A mérkőzést a gyermekek és a hölgyek a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is INGYENESEN tekinthetik meg!

Sok szeretettel várjuk a szurkolókat!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

10-en kezdünk

Szólj hozzá a bejegyzéshez!