A Komlót és a pályát is legyőztük

Komlói Bányász – HR-Rent Kozármisleny 0-1 (0-1)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Komló, 150 néző

Vezette: Molnár A. (Kepe A., Kulcsár D.)

Komlói Bányász: Pokorni – Szalontai, Szlama (Bölcsföldi 46.), Károly, Preininger – Farkas B. (Ferencz 46.), Márkvárt – Vágner, Berdó, Valkovics (Mészáros 78.) – Bata

Vezetőedző: Varga Balázs

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M., Fellai, Kovács T., Kocsis –  Nagy E., Fenyvesi – Gránicz (Várda 86.), Kirchner (Labát 73.), Beke (Puskás 75.) – Nagy K.

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerző: Kovács T. a 11. percben.

Sárga lap: Preininger 24., Farkas B. 38. illetve Fenyvesi a 33. percben.

Rosszul kezdődött a mérkőzés csapatunk számára, hiszen a bemelegítés közben megsérült Lantos Levente, így Németh Zsolt vezetőedzőnek rögtön változtatnia kellett az eredetileg eltervezettekhez képest.

A 3. percben egy bedobást követően került Fellai elé a labda, aki az 5-ös sarkáról kissé kisodródva lőtt kapura, Pokorni pedig úgy védett, hogy nem pattant ki róla a labda.

A 8. percben Kocsis végezhetett el szabadrúgást a szögletzászló közeléből, a hosszú oldalra átívelt labdáját Kirchner mellé fejelte.

A 11. percben Kocsis Adrián a félpálya közepéről remekül ívelte kapu elé a labdát, amibe a mislenyi kapitány, Kovács T. nagyszerűen csúsztatott bele, a labda pedig a hálóban landolt. 0-1.

A 13. percben Kocsis szögletét Fellai a hosszú oldalról fejelte kapu mellé.

A 19. percben veszélyes hazai kontratámadás futott a pályán, de szerencsére Berdó Valentin a 16-osról leadott lövése jócskán elkerülte Helesfay kapuját.

A 22. percben Kirchnertől kapott forintos átadást Beke, aki 14 méterről kecsegtető helyzetben fölé lőtt.

A 27. percben hazai lehetőséget láthattunk. Bal oldalról elvégzett szöglet után Szalontai közelről fejelt kapu fölé.

A 28. percben Beke erős, de megpattanó lövése vágódott az alapvonalon túlra, így szöglet következhetett.

A 32. percben a góllövőlistát vezető Bata 25 méterről szúrta kapura a labdát, de középre tartó kísérletét Helesfay magabiztosan hárította.

A 35. percben Nagy E. hozta gólpasszal felérő átadással hozta játékba Nagy Krisztiánt, aki Pokorni mellett ellőtte a labdát, ami a kapufáról kifele vágódott. Meghiúsult a második kozármislenyi találat és a gól hiányában Nagy Erik gólpassza is.

A 36. percben Kocsis tálalt Kovács T. elé, aki nagy erővel bombázott kapu mellé.

A félidő zárásaként Kiss M. beadását jegyezhettük fel, melynek végén Nagy K. a 46. percben kapu fölé fejelt.

Nehéz talajon, egyenetlen pályán került megrendezésre az 1. tavaszi fordulóból elhalasztott mérkőzés, ahol az ellenfeleknek nemcsak egymással, de a pályával is meg kellett küzdeniük.

A játékban és labdabirtoklásban sokkal többet láttunk a mislenyiektől és szerencsére az eredményjelző is vendég vezetést mutatott, talán csak az miatt bosszankodhattunk, hogy akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna a félidőre.

Az 50. percben Kocsis végezhetett el szabadrúgást 19 méterről, de a kapu előterében megpattanó labdát Pokorni oldalra ütötte.

Az 51. percben Gránicz kapott egy remek labdát Nagy Krisztiántól, amivel megindult és Pokornira vezette a játékszert, de talán hosszan tolta meg, így Pokorni játékba avatkozott, majd a kipattanót Gránicz az oldalhálóba lőtte.

A 67. percben Kirchnertől Beke kapta a labdát a bal szélen, majd erősen középre lőtt, ami veszélyes volt ugyan, de nem volt érkező a hosszú oldalon.

A 72. percben Valkovics oldalszabadrúgása ugyan az oldalhálót érintette, de Helesfay rajta volt, így ha kapura megy a lövés, akkor sem okozott volna problémát kapusunknak.

A 73. percben Kirchner távoli lövés ment kapu mellé.

A 92. percben Nagy K. dönthette volna el a 3 pont sorsát végérvényesen, szépen játszotta magát gólhelyzetbe, de jobb külsővel leadott lövése elkerülte Pokorni kapuját.

Szerencsére a kihagyott helyzetnek nem volt jelentősége, hiszen a 3 perces hosszabbítás letelt, így teljesen megérdemelten a Kozármisleny nyerte meg az összecsapást.

Sajnos a körülmények miatt nem mindig alakult ki folyamatos játék, a pálya komoly nehézségek elé állította a küzdő feleket.

Németh Zsolt legénysége motivált volt és érezhető volt, hogy a játékosok ki szeretnék javítani a hétvégi csorbát.

Győzelmünkkel 15 pontra növeltük előnyünket a 2. helyezett SZEOL előtt és a feljutás szempontjából immár 17 pont az előnyünk a 3. helyezett Komló előtt.

Együttesünk a hétvégén szabadnapos lesz, legközelebb március 26-án Gyulán lépnek pályára Kovács Tamásék.

Varga Balázs: Gratulálok a Kozármislenynek, megérdemelten nyerték meg a találkozót. Talán a legfájóbb dolog, hogy ellenfelünk jobban alkalmazkodott a saját pályánkhoz. Miután megszerezte a vezetést a Misleny, volt olyan érzésem, hogy ez már a győztes találat is egyben, mert saját csapatomban nem éreztem azt a fajta átütőerőt, hogy helyzeteket alakítunk ki, sajnos ez ma elmaradt a korábbiakhoz képest. Vereségünk egyik oka ez volt, másrészt egy jobb csapattól kaptunk ki. Ma kicsit kevesebbet kaptam a csapattól, mint azt vártam, de csalódottak azért nem vagyunk, megpróbáljuk folytatni jó szereplésünket. Gratulálok a Kozármislenynek még egyszer és ahhoz is, hogy véleményem szerint ezzel meg is nyerték a bajnokságot.

Németh Zsolt: Tudtuk hogy nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a Komló egy jó csapat, ráadásul 3 győzelemmel és 1 döntetlennel kezdték a tavaszt, így önbizalommal teli léptek pályára ellenünk.  Egy jól felkészített gárda ellen játszottunk, de folyamatos játékra sajnos alkalmatlan volt a pálya. Úgy gondolom, hogy jól alkalmazkodtunk a külső körülményekhez és rögtön a találkozó elején magunkhoz vettük a kezdeményezést. A találkozó korai szakaszában sikerült megszereznünk a vezetést és ezt követően is voltak további helyzeteink. Azt kértem a szünetben a játékosoktól, hogy ugyanúgy koncentráljanak tovább és ezt maximálisan be is tartották. A csapat bizonyította, hogy mentálisan erős, tudunk egymásért küzdeni, pedig rosszul indult a mérkőzés, hiszen Lantos Levente a bemelegítéskor megsérült. Köszönöm stábomnak a munkáját, nagyon fontos volt, hogy a SZEOL elleni vereség után átérezték a játékosok a rangadó súlyát és jó játékvezetés mellett, igazai csapatmunkával nyerni tudtuk, így a hétvégén nyugodtan pihenhetünk, hiszen szabadnaposok leszünk. Gratulálok a csapatomnak!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

1 hozzászólás

  1. MISLENY FAN szerint:

    GRATULÁLOK A CSAPATNAK!!!

    Ismét megmutattátok, hogy ti vagytok a legnagyobbak. Jöhet az újabb 356 napos veretlenségi sorozat. Érik Baranya újabb aranya! Csak a Misleny, csak a Misleny hej-hej!!!!

    HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!

    A Szentlörinc elleni hazai meccsünket hol fogjuk játszani?

Szólj hozzá a bejegyzéshez!