A Kisvárda ha nehezen is, de elvitte a 3 pontot

HR-Rent Kozármisleny – Kisvárda Master Good 0-2 (0-0)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Pécs, 300 néző

Vezette: Kovács G. (Kulman T., Király Zs.) tart. j.v.: Gaál Á.

KFC_Kisvarda_2016_0821_2_525

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Gubacsi (Sinanovic 64.), Racskó, Lantos (Causic 9.), Kocsis – Nagy E. (Wittrédi 78.), Szekszárdi – Nagy K., Dinjar, Pajor – Beke

Vezetőedző: Kovács Zoltán

Kisvárda Master Good: Ivancsics – Vári B., Fodor F., Vermes, Talabér– Karacs (Erős 58.), Fodor A. (Szabó P. 67.), Lucas, Cseri T. (Oláh 73.) – Rajczi, Grumic

Szakmai igazgató: Révész Attila

Gólszerzők: Fodor A. 64., Rajczi 65. percben.

Sárga lapok: Nagy K. 53., Pajor 75., Szekszárdi 81. illetve Karacs 34. percben.

A jó erőkből álló és feljutásra is esélyes Kisvárda csapatát fogadja a HR-Rent Kozármisleny.

A 4. percben Nagy K. végezhetett el szabadrúgást a 16-os sarkától, 2 méterre, a beívelést Ivancsics húzta le Lantos elől.

A 8. percben egy felívelt labdára startolt Rajczi és Lantos, csapatkapitányunkat rosszul fogott talajt, eközben Rajczi a kapujából érkező Helesfayt megpróbálta átemelni, de próbálkozása kapu fölé szállt. A szituációt követően Lantos Leventét le kellett cserélni, érkezett a helyére Causic.

A 19. percben egy vendég szöglet után többször pattogott a labda a hazai kapu előtt, de végül Lucas lecsúszott lövését követően Causic rúgta mezőnybe a labdát.

A 21. percben Nagy K. húzta meg Talabér mellett a jobb szélen a labdát, a vendég védő buktatta, szöglettel felérő szabadrúgás következett, a veszélyesen érkező labdát egy vendég védő vágta ki.

A 26. percben szép mislenyi támadás végén Nagy K. passzolt középre, Beke lövőcselére ugyan elszállt Fodor F., de a labda messzire pattant támadónktól így Ivancsics felszedte a játékszert.

A 27. percben Szekszárdi szerzett labdát és indult meg a vendég kapu felé, Bekének passzolt, aki egy csel után 20-ról lőtt, de Fodor F. blokkolta a kísérletet.

A 29. percben Nagy K. beadása után egy védő szorításában Beke fejelt mellé.

A 32. percben a Kisvárda végzett el szabadrúgást a jobb szélről. Karacs tekerte a rövid alsó sarokra, Helesfay tornázta szögletre.

A 36. percben egy kipattanó labdát lőtt el kapásból Karacs, de nem találta el a kaput.

A 39. percben Rajczi mellett Causic csúszott el, de Szekszárdi jól segítette ki és becsúszva szerelt, úgy, hogy a vendég játékosról pattant ki a labda az alapvonalon túlra.

A 43. percben Gubacsi szerzett labdát, és a kontra végén távolról lövésre szánta el magát, bal kapufa mellett zúgott el a lövés.

Az első félidői elején “ízlelgették” egymást a csapatok és látványos játék nem is alakult ki. A Kisvárda szinte a teljes középpályás játékot kihagyta és jellemzően a két szélsőt, vagy éppen a Grumicot és Rajczit keresték középen, főképp felívelésekkel.

Felépítette támadójátéka nem nagyon volt a vendégeknek, igaz a jónevű támadókkal meg kellett küzdeniük védőinknek.

Csapatunk a kezdeti megilletődöttség után megpróbált akciókat vezetni és ebben a műfajban az első félidőben jobbnak is bizonyultunk, többször vezettünk ígéretesnek induló akciót, de aprók kis hibákon, nüanszokon múlt, hogy nem alakult ki nagy helyzetünk, igaz lehetőségeink így is adódtak.

Összességében az kijelenthető volt, hogy az egyik feljutásra esélyes csapat ellen nem vallottunk szégyent és felvettük velük a versenyt.

A 48. percben nagyon veszélyes helyről, középről, 19 méterre a hazai kaputól a bal lábas Karacs végezhetett el szabadrúgást, megpróbálta a sorfa alatt ellőni a labdát, de elakadt kísérlete, majd a kipattanót jobb lábbal rúgta kapura, amit Helesfay magabiztosan hárított.

Az 54. percben Talabér befelé cselezte magát, majd távolról lövésre vállalkozott, amit Helesfay kiütött, a kipattanót Grumic közelről cvsúnyán kapu fölé lőtte, majd a játékvezető sípja is megszólalt, Grumic lesen volt, így ha betalál sem érvényes a gólja.

Az 58. percben ismét egy hosszú indítás Grumic felé, aki 6 méterről és éles szögből lőtt fölé.

A 61. percben egy mislenyi szöglet után Gubacsit kellett ápolni, így együttesünk emberhátrányba került, aminek sajnos pár perc múlva meg is lett az eredménye.

A 64. percben Lucas bal oldali beadása lecsúszott, átszállt a hosszú oldalra a játékszer, ott érkezett Erős, visszafejelt labdáját Cseri készítette le Fodor Andrásnak, aki az átvétellel becsapta Bekét és bal lábbal 18 méterről, nagy gólt zúdított a mislenyi kapuba. 0-1.

A gól után Gubacsi nem tudott visszatérni, újabb kényszerű csere után Sinanovic lépett pályára.

A 65. percben még fel sem ébredt a bekapott gól okozta sokkból a Misleny, amikor egy kontrát vezetett a Kisvárda, Cseri befelé cselezett, majd jobbra passzolt Rajczi elé, aki Helesfay alatt a hálóba lőtt. 0-2.

A 84. percben Beke húzott befelé a bal szélről és lőtt, de kapu mellé ment a kísérlet.

A 90. percben Dinjar szöglete után a középen érkező Kocsis fejesét védte Ivancsics.

A 91. perc Kocsis beadását Szekszárdi elől fejelték ki a vendég védők.

A második játékrészt aktívabban kezdte a a Kisvárda, az első félidőhöz képest rátettek egy lapáttal. ,

Grumic többször lépett vissza a középpályára kérte el a labdákat, de a többi játékos is lényegesen aktívabb volt.

Egy többszörösen szerencsétlen szituációt követően – épp emberhátrányban voltunk, rövid felszabadítás, lecsúszott beadás – amikor Fodor A. nagy gólt szerzett.

Szinte a középkezdés után egy eladott labda és egy kontratámadás után Rajczi kihasználta az egyetlen helyzetét a mérkőzésen és eldöntötte a 3 pont sorsát.

Ekkor már érezhető volt, hogy a 2 gólos hátrány túlságosan sok a Kisvárda ellen, ráadásul vezetésük birtokában a vendégek megnyugodtak és semmi kockázatot nem vállalva rutinosan behúzták a 3 pontot.

Szégyenkezni való okunk nincs, ugyan benne volt a mérkőzésben a meglepetés lehetősége is, de végül a jobb nevű játékosokból álló ellenfél nyerte meg a találkozót.

Kovács Zoltán: Jó játékvezetés mellett egy kétperces rövidzárlat okozta vereségünket. A kapuk nem forogtak igazán veszélyben, számunkra több volt ebben a mérkőzésben, játékosaim mindent megtettek a győzelemért, de ma sajnos csak ennyire futotta.

Révész Attila: Szimpatikus csapat otthonában, küzdelmes mérkőzésen a második félidei teljesítményünknek köszönhetően megérdemelten nyertünk.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!