A győzelemért lépünk pályára a Makó ellen

A bajnokság harmadánál járunk, 5 forduló ment le ezidáig, ebből két alkalommal hazai pályán szerepeltünk, az Iváncsát 2-0-ra felülmúltuk, az RKSK ellen pedig gól nélküli döntetlenre végeztünk.

Pozitívum, hogy hazai pályán még nem kaptunk gólt, a realitások szerint teljesítettünk, bár ha maximalisták vagyunk a Rákosmentét akár le is győzhettük volna.

Tudtuk, hogy nem könnyű a sorsolásunk, főképp az idegenbeli találkozókat figyelembe véve, hiszen a Tiszakécske, a PMFC és a Dunaújváros is a tabella elején fog végezni, így túl nagy várakozásaink nem lehettek az otthonukban megvívott összecsapásokon és sajnos igazolódott is a papírforma, nem tudtunk pontot szerezni ellenük.

Ha lehet ilyet mondani mostantól “elkezdődik” a bajnokság csapatunk számára, hiszen jönnek azok a mérkőzések, ahol a győzelem vagy éppen idegenben a pontszerzés reményében lép pályára Németh Zsolt alakulata.

pedro_525

Igaz a tabellán elfoglalt helyezésünk jelenleg kedvezőtlen, de az 5. helyezett Budapest Honvéd II. csupán 3 ponttal előzi meg együttesünket.

A hétvégén egy olyan mérkőzés következik, ráadásul hazai pályán, ahol csapatunk számára nem lehet más a cél, mint a 3 pont begyűjtése.

A Makó együttese jelenleg 3 döntetlent ért el a bajnokságban, ez mellett kétszer vereséget szenvedett, így 3 ponttal a 15. helyen tanyáznak.

A Maros menti alakulat a tavalyi évben a Csongrád megyei I. osztályban vitézkedett és szerzett ott bajnoki címet.

Az osztályozón hazai pályán kezdtek az egykor szebb napokat látott Nagykanizsa ellen és 4-1-re fölényesen diadalmaskodtak. A visszavágón viszont meleg pillanatokat éltek át, a zalaiak már a 39. percben 2-0-ra vezettek, így onnantól kezdve 1 gólra voltak a továbbjutástól. Mivel ezt nem sikerült elérniük, így a makóiak örülhettek és jutottak fel a harmadosztályba.

A Makó a Vecsés ellen kezdte NB III-as szereplését, hazai pályán 0-0-ás eredmény született ellenük.

A következő fordulóban a Hódmezővásárhely otthonában vizitáltak, bár sokáig úgy tűnt, hogy meglepetést okozhatnak, de a hazai csapat a 88. percben egalizált, így 2-2-es eredmény mellett pontosztozkodás történt.

A következő fordulóban hazai pályán fogadták a Szentlőrincet, akiktől 2-1-re kikaptak, így elszenvedték első vereségüket.

Az újabb idegenbeli fellépésükkor azonban ismét összejött a pontszerzés, Szekszárdon 0-0-ra végeztek a küzdő felek, így azt is mondhatjuk, hogy a Makónak egyelőre jobban megy idegenben, mint hazai pályán, márpedig ez figyelmeztető lehet csapatunk számára is.

A múlt hétvégén az Iváncsát fogadta a Makó és a 92. percig 2-2-re álltak a csapatok, amikor az Iváncsa játékosa Balogh László győztes gólt szerzett, így újabb vereséget könyvelhetett el hétvégi ellenfelünk.

Bár a fociban nincsen “ha”, azonban a két végjátékba bekapott gól 3 elveszített pontot eredményezett Kolozsvári János alakulatának, márpedig 6 ponttal egészen másképp állnának a tabellán.

01_KozarmislenyFC_csapatkep_525

Csapatunk a múlt hétvégén Dunaújvárosban vendégszerepelt, ahol ismételten nagyon rossz lélektani pillanatban, a 45. percben egy félpályáról felívelt szabadrúgást követően kaptunk gólt, ami végül a vereségünket is okozta.

Míg hazai pályán gólt sem kaptunk, addig idegenben “termékenyek” vagyunk, hiszen a 3 összecsapáson 8-szor találtak be dobogóra esélyes ellenfeleink, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyik meccsen sem fociztak le bennünket és a 8-ból 7 találat pontrúgásból született, míg 1 közvetve, ugyancsak egy szabadrúgás utáni felszabadítást követően – visszaíveltek a kapunk elé a labdát ás úgy született belőle gól.

Mindez valahol rossz hír is, de másrészt jó is. Rossz, hiszen elkerülhető gólnak nevezhetjük őket, mert nagyobb figyelemmel és koncentrációval akár ki is védekezhettük volna őket.

Jó hír, hiszen az ellenfelek nem nagyon tudnak igazán nagy helyzetet kialakítani kapunk előtt, márpedig ez fontos lehet a jövőre nézve.

Mostanra úgy tűnik, hogy kezd összeállni a védőjátékunk, azonban a támadások még nem elég gördülékenyek.

Tisztában voltunk ezzel is, hogy egy teljesen kicserélődött keret esetében a támadójáték felépítése nem megy egyik napról a másikra, így az elmúlt hetekben éles helyzetben lehetett újabb tapasztalatokat szerezni és reméljük, hogy a következő fordulókban ennek meg is lesz az eredménye és sikerül győzelmeket aratni.

A szombaton 16:00-kor kezdődő találkozóra sok szeretettel várjuk a szurkolókat, melyre  belépés a korábbiakhoz hasonló, a hölgyek és a 12 év alatti gyermekek, illetve a klub utánpótlás labdarúgói ingyen tekinthetik meg a mérkőzést.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!