A Gyirmót érkezik Kozármislenybe

Szombaton 16.30-kor kerül megrendezésre a Kozármisleny – Gyirmót NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés.

Hétvégi ellenfelünk évek óta a másodosztály meghatározó csapata és az eddig látottak alapján, ez idén sem lesz másképp.

Az elmúlt 5 évben minden alkalommal dobogón végeztek, sorrendben 1.,2.,2.,3.,3. helyeken zártak.

Amikor bajnokságot nyertek, adminisztratív okok miatt hiúsult meg a feljutásuk.

Az idei nyáron a távozó Csank János helyére Sisa Tibor érkezett. A nyáron komoly vérfrissítésen esett át a Gyirmót, az új vezetőedző jócskán megerősítette csapatát.

Érkezett: Beliczky Gergő (Lombard Pápa), Egerszegi Tamás (Újpest), Farkas Márk (Haladás), Fejes János (Bp. Honvéd), Graszl Károly (Nea Szalamisz – Ciprus), Kardos Norbert (Mezőkövesd), Kelemen Patrik (Létavértes), Kovács Dániel (Újpest), Lengyel Dániel (Békéscsaba), Papp Kristóf (Berkenye), Sós Márkó (Kecskemét).

A távozók oldal lényegesen rövidebb:  Gévay Zsolt (Mezőkövesd), Nagy II Gábor (Vasas),  Varga László (Siófok), Regedei Csaba.

A Gyirmót évek óta szeretne bajnokságot nyerni és feljutni a legmagasabb osztályba. Az egyik legstabilabb anyagi háttérrel rendelkező klubról van szó, a stadionjukat is évek óta építgetik, szépítgetik, hogy az NB I- jutáskor ez már ne okozzon problémát..

Az idei bajnokságban az eddigi 4 forduló során 7 pontot szereztek. (2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség.)

A bajnoki nyitányon 3-2-re idegenben verték a Szolnokot, majd hazai pályán igazi rangadót játszottak a Siófokkal, de a vendégek egy hajrában szerzett góllal elvitték a 3 pontot. Ezt követően az országot keresztül utazva Kisvárdán vendégszerepeltek és 0-0-ás eredménnyel zárult a találkozójuk. A múlt hétvégén az SZTK-t látták vendégül és 2-0-ra győztek ellenük.

A mérkőzésről készült összefoglaló:

Csapatunk egyelőre nem kapta el a rajtot, de az idő múlása a mi malmunkra hajtja a vizet, hiszen egyre jobban megismerik egymást a játékosok, a szakvezetők így a jó képességű játékosok alkotta keretünk remélhetőleg csapattá érik és jönnek az eredmények is.

Az első győzelem minden bizonnyal áttörne egy gátat és nagy lökést is adhatna a folytatásra. Bár nehéznek ígérkezik a Gyirmót elleni összecsapás, de hazai pályán minden esélyünk megvan a győzelemre.

A Gyirmót ellen az elmúlt években is kiváló mérkőzéseket játszottunk, ráadásul jól is szerepeltünk.

Tavaly hazai pályán 1-1-re végeztünk Csank János csapata ellen, majd idegenben NAGYSZERŰ játékkal 3-0-ra verte a Szabó Zsolt edzette mislenyi alakulat a gyirmótiakat.

Az a mérkőzés minden valószínűség szerint hosszú évekig emlékezetes marad a kozármislenyiek számára, hiszen rendkívül jó, érett játékot mutattunk be és nagy sikert értünk el! (Az elmúlt évek egyik legjobb produkciója volt kozármislenyi szempontból.)

Valami hasonlóval most is kiegyeznénk!

Pusztai Zsolt technikai vezetőnk így tekint a hétvégi mérkőzés elé.

“A játékosoknak el kell hinniük, hogy jönni fog a siker! Azt gondolom, hogy a Gyirmót egy jó, szervezett csapat, nagyon stabil anyagi bázissal, komoly technikai háttérrel. Ezzel együtt a Kozármisleny a jelenlegi vagy éppen még a korábbi edzőkkel a játszós futballt erőlteti és erőltette. Mi soha nem a brusztoló, harcos futballt játszottuk és a Gyirmót hasonlóképp a játékra fekteti a hangsúlyt. Valamilyen módon az ő játékuk fekszik nekünk. Talán a kozármislenyi szűkebb pálya is előnyt jelent ebben, kevésbé tudják kihasználni a területeket. Én biztos vagyok abban, hogy egy jó meccset fogunk játszani. Alakult már így is, úgy is az eredmény, de azt gondolom, hogy minden oka megvan a Gyirmótnak, hogy szorongva érkezzen Mislenybe, hiszen az elmúlt években nem sok babér termett nekik. Nyilván átalakult az ő csapatuk is a miénk is, de a játszó csapatok párharcából minden esély megvan arra, hogy mi legyünk a győztesek.”

Hajrá Kozármisleny!

 

3 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  A Gyirmóttól távozó volt még Csizmadia Csaba is.

 2. Hova szerint:

  Zoli!
  Hova igazolt a Csizmadia??
  Szerintem nem ment máshova, esetleg felmerült, hogy távozik, de szerintem nem igazolt el.

 3. Zoli szerint:

  A Nemzeti Sportban írták még augusztus elején. De ha nem is távozott mostanában nem játszott egy percet sem.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!