A Gyánóval és Pintérrel felálló Sopront fogadjuk

Szombaton 16.30-kor a Sopron gárdáját fogadják NB II-es labdarúgóink.

A Sopron együttese az előző szezonban 14. helyen végzett, így kiesett az NB II-ből.

A klub azonban a visszalépések következtében a legjobb kieső jogán felkérést kapott a másodosztályú szereplésre, amit természetesen nem utasították vissza, így ismét az NB II-ben találjuk őket.

Mivel a tavalyi teljesítménnyel, játékkal, játékosokkal nem voltak – a kiesés miatt nem is lehettek – elégedettek, ezért a teljes tavalyi csapatot szélnek eresztették és a nyáron „nagybevásárlásba” kezdett a Sopron.

NB II-es szinten jelentős anyagiak állnak rendelkezésükre így nem volt nehéz dolguk, hogy a legpiacképesebb labdarúgókat magukhoz csábítsák.

Az első két fordulóban a következő összeállításban kezdett a Sopron:

Sásdi – Bognár Zs., Baranyai N., Seper, Varga K. – Pintér A., Varga G. – Fazakas,  Gaál, Deme – Gyánó

Ha végignézzük a kezdőcsapatot megállapítható, hogy minden labdarúgó új, sőt a kispadon is zömében új szerzeményeket találunk.

A következő játékosok érkeztek:
(Zárójelben korábbi klubjuk illetve aki megfordult NB I-ben annak az első osztályú mérkőzés és az ott szerzett gólok számát is feltüntettük.)

Sásdi Bálint (Ajka)
Bognár Zsolt (Gyirmót) – 163 NB I-es mérkőzésen 2 gól
Baranyai Norbert (BKV Előre)
Seper Ákos (APEP – Ciprus I. osztály)
Varga Krisztián (Nyírbátor) – 11/0
Pintér Attila (Kozármisleny) – 118/4
Varga Gábor (Győri ETO) – 57/1
Fazakas Géza (Bp. Honvéd) – 5/0
Gaál Bálint (ZTE)
Deme Imre (Tatabánya) – 43/4
Gyánó Szabolcs (Kozármisleny) – 133/36

Cserék:
Boros Tamás (Tatabánya)
Balázs Richárd (Baja)
Horváth Péter (Bp. Hovéd)
Csikós Sándor (BKV Előre) – 7/0
Szabó Péter (Sopron SC)
Farkas János (Tatabánya) – 3/0

A Sopron az első fordulóban kiütéses győzelmet aratott Baján, ahol 6-1-re nyertek, majd a 2. fordulóban némiképp meglepetésre csak 1-1-re végeztek odahaza az újonc Csákvár ellen.

Az átigazolási szezon lejárta előtt érkezett a hír, hogy a magyar válogatott Horváth András (268/27) a Haladásból Sopronba igazolt. A nyáron Artner Tamás vezetőedző még nem engedte el játékosát, de a labdarúgó nem nagyon kapott lehetőséget az első osztályban, ezért most Sopronban folytatja pályafutását.

A Sopron csapatában két korábbi mislenyi labdarúgót is találunk. Gyánó Szabolcs és Pintér Attila tavasszal nálunk játszott, tagjai voltak az NB II Nyugati csoportjának 2. helyezett együttesének.

Gyánó jól is kezdte a szezont, hiszen már 3 gólos, mindhármat a Baja ellen jegyezte. Csapattársa Gaál szintén 3-nál tart, 2-őt baján 1-et pedig a Csákvár ellen szerzett.

A soproni csapattal kapcsolatos hír, hogy sem a vezetőedző Soós Imre, sem a másodedző Bücs Zsolt nem ülhetnek le a kispadra, mert a Csákvár elleni hazai mérkőzés után az MLSZ 3-3 mérkőzésről eltiltotta őket.

Csapatunk a BKV Előre elleni hazai győzelem után Felcsúton nem tudta folytatni jó szereplését. Bár vezettünk, de sajnos vesztesen távoztunk Fejér megyéből.

A mérkőzésen Márton Gábor nem volt elégedett a látottakkal, így a hétfői edzésen átbeszélte a csapattal, hogy miben kell változtatni a jövőben, mit vár el a játékosoktól mind játékban, mind hozzáállásban.

A héten ismét 3 próbajátékos tűnt fel Mislenyben és úgy tűnik, ezúttal jó játékosokról van szó, mert a szakmai stáb szorgalmazta leigazolásukat.

1 korábbi siófoki futballista Gadó Gábor mellett 1 szlovén és 1 horvát játékos kerül Kozármislenybe, szerződésüket már alá is írták, csak az adminisztráción múlik, hogy a hétvégén pályára tudnak-e lépni vagy sem. Az illetékesek mindent megtesznek azért, hogy a játékengedélyüket sikerüljön elintézni a szombati összecsapásig.

A 16.30-kor kezdődő találkozót Bognár amás fogja vezetni, segítői Huszár Balázs és Kóbor Péter lesznek.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!