A Fradi ellen folytathatjuk remek szereplésünket

Lépésről lépésre halad együttesünk a hatalmas siker, a dobogós helyek valamelyikének megszerzése felé.

A soron következő akadályt az FTC II. jelenti labdarúgóink számára, hiszen szombaton 17:30-kor a Lipcsei Péter edzette “kis Fradi” ellen lépnek pályára Fellaiék.

A múlt héten lehengerlő játékkal, magabiztos győzelmet értünk el Sopronban. Márton Gábor csapatának játéka még a hazai nézők tetszését is elnyerte, hiszen tapssal jutalmazták a szemre tetszetős játékot, de ezen kívül Soós Imre a hazaiak szakvezetője is elismerően beszélt a Kozármisleny produkciójáról.

A múlt heti teljesítmény egy kiváló alap, amire a hétvégén is lehet építeni, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy minden mérkőzés más, így a FTC elleni is az lesz.

A Ferencváros jelenleg a bajnoki táblázat 8. helyén áll, azaz lényegesen előkelőbb pozícióban van, mint a Sopron.

Lipcsei Péter legénysége összeszokott alakulatnak számít. Az 1 évvel ezelőtt megvívott Kozármisleny – FTC 2-1-esbajnoki mérkőzésen pályára lépők zöme jelenleg is a Fradiban futballozik, egy viszonylag stabil mag pedig az együttes gerincét alkotja (Pap M., Tóth A., Peszmeg, Vass M., Vattai, Varga B., Nyilasi B.) amely csapat a visszajátszókkal megerősödve, időnként komoly fejtörést okoz az ellenfeleknek.

Liban Abdi ismét a Fradi “fakóba” lett száműzve, amelynek legkevésbé sem örülnek az ellenfelek, de jelenleg a gólerős, sérülésből lábadozó Pölöskei Péter is a második csapatot erősíti.

A múlt hétvégén Hermány Bence kapust kiállították, így Kozármislenyben nem az ő nevével kezdődik a Fradi összeállítása.

A fővárosi zöld-fehérekre jellemző a kiszámíthatatlanság, hiszen idegenbeli bravúrgyőzelem mellett a hazai pályás meglepő vereség egyaránt jellemzi őket, ami részben a rutintalanságnak is betudható.

Lipcsei Péter csapata igyekszik futballozni, tavaly Kozármislenyben eléggé meggyűlt velük a bajunk és csak nehezen sikerült két vállra fektetni őket.

A mostani mérkőzés sem ígérkezik sokkal könnyebbnek, még akkor sem, ha jelenleg 6 helyezés és 12 pont választja el a két gárdát.

A Fradi nagyon rosszul kezdte a tavaszt, de az utolsó 5 fordulóból 3-szor nyertek (odahaza a Budaörs és a BKV ellen, illetve a Videoton II otthonában), kétszer veszítettek (Gyirmóton és odahaza az Ajka ellen, ahol a 28. perctől emberhátrányban játszottak.)

Labdarúgóink nagyon elszántak és minden idegszálukkal arra koncentrálnak, hogy a Fradi legyőzésével újabb lépést tegyenek az áhított dobogós hely megtartása érdekében.

A sorsolásunk kedvezőnek mondható, így mondhatni saját kezünkben van a sorsunk.

Ha a hátralévő fordulókban azt nyújtják labdarúgóink, amire valójában képesek, akkor nagyon szép évet zárhatunk.

Nehézséget okoz, hogy az erőltetett menetben többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak, így ebben a pillanatban nehéz megmondani, hogy a vezetőedző milyen keretből gazdálkodhat a hétvégén és milyen összetételű kezdőcsapatot küld majd pályára.

Érdemes újból megemlíteni, hogy a múlt hétvégén együttesünk 5 fordulóval a szezon vége előtt klubcsúcsot ért el, hiszen soha korábban nem gyűjtöttünk még 46 pontot NB II-es szereplésünk alatt.

Az elmúlt 3 forduló mindegyikét megnyertük, így jó formában jó hangulatban várhatjuk a hátralévő összecsapásokat.

Az utolsó 2 bajnoki mérkőzésen nem kapott gólt Sólyom Csaba, eközben 7-et sikerült berámolni az ellenfelek hálójába.

Házi góllövő listánkat Wittrédi Dávid vezeti, aki kevesebb mint egy fél szezon alatt 9 találatot ért el, az utolsó 2 hétben 2-szer is duplázni tudott. A góllövő listán őt követi a tavasszal ismét egyre jobb formába lendülő Rácz Ferenc, aki a Baja ellen szerzett találatával már 7 gólos, de ki lehet emelni Fellai jó és gólerős játékát, hiszen védő létére már 5 találatnál jár.

Természetesen a sikerekben minden egyes játékosnak része van, annak is, aki az edzéseken segíti a társakat és annak is aki a cserepadról beállva tesz meg mindent a sikerekért, illetve aki rendszeresen a kezdőcsapatban kap lehetőséget.

Ezen kívül nem mehetünk el szó nélkül a szakmai stáb KIVÁLÓ munkája mellett, mert elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy nemcsak eredményes, de látványos futballt is láthatunk Márton Gábor csapatától.

Bízunk benne, hogy a hétvégén sikerül folytatni remek hazai pályás szereplésünket, hiszen jelenleg az MTK és Kozármisleny a 2 legeredményesebb csapat saját otthonában, mindkét gárda 27 pontot gyűjtött eddig.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    Egy ilyen beharangozó után már nem tudok mást kívánni, mint sok sok gólt.

    “Az arc, a test, a lélegzet a szív mutatója – a hang, a hangszín az akaraté.” (Tatiosz)

    Szurkoljunk együtt a csapatunknak!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!