A feljutásért harcoló Dunaújvároshoz utazunk

Az NB II 27. fordulójában a jelenleg 2. helyen álló Dunaújváros otthonába látogatnak labdarúgóink.

A házigazda együttes tavaly még az NB III Dráva csoportjában nyert bajnokságot, de lendületük az idei évben sem tört meg és nem kizárt, hogy 2 egymást követő évben is osztályt tudnak váltani.

4 fordulóval a bajnokság vége előtt 6 pont hátrányban vannak a listavezető Nyíregyháza mögött (akik az elmúlt hetekben nagyon leeresztettek, az utolsó 5 fordulóban nem nyertek), ugyanakkor 5 pont az előnyük a remek formában lévő 3. helyezett Gyirmóttal szemben és 6 ponttal állnak a 4. Siófok előtt.

Az NB II-ből az 1-2. helyezett csapat szerez indulási jogot a legmagasabb osztályba, amennyiben eleget tesznek a licenc feltételeknek is.

A Dunaújvárosi csapat tavalyi éve kiváló lehetőség volt a csapatépítésre, hiszen az ott elért sikerek kellőképpen összekovácsolták az együttest és mint a példa is mutatja remekül szerepelnek a másodosztályban is.

A gárda összetétele is kiváló, a rutinos – köztük egykori válogatott – labdarúgók és a fiatal feltörekvő ígéretes labdarúgók aránya nagyon jó.

A Dobos Barna vezette alakulatnak minden esélye megvan a 2. hely megtartására, az utolsó 4 fordulóban a Kozármislennyel, az Ajkával, a Tatabányával és a Békéscsabával meccselnek, ezekből kellene a jelenlegi 5 pontos előnyükből valamennyit megőrizni.

A legnagyobb rivális Gyirmót a Cegléddel, Sopronnal, Balmazújvárossal, Tatabányával mérkőzik meg, jelenlegi formájuk alapján nem kizárt, hogy mind a 4 mérkőzésüket megnyerik, így a Dunaújváros nem nagyon engedhet meg magának 1-nél több botlást.

Az ő szemszögükből nézve nem kérdés, hogy a Kozármisleny ellen csak a győzelem elfogadható számukra, ennek tükrében valószínűleg ők lesznek a kezdeményezőbbek és támadólag lépnek fel. Ezt viszont akár ki is használhatja együttesünk, hiszen a hazaiakra nagy nyomás nehezedik, ezért akár meglepetést is okozhatunk.

Együttesünk helyzete nem tekinthető kedvezőnek, hiszen 4 fordulóval a bajnokság vége előtt 10 pontos hátrányban vagyunk a 13. még bennmaradást érő pozíciótól. Magyarul csak abban az esetben tudnánk bennmaradni, ha valamennyi mérkőzésünket megnyerjük, közben a Cegléd pedig nem szerez többet 2 pontnál.

Ha reálisak vagyunk, akkor erre nagyon kicsi az esély, ugyanakkor fontos célunk lehet, hogy a jelenleg utolsó pozícióban lévő Tatabányát magunk mögött tartsuk, ami a későbbiekben még akár fontossá is válhat.

Jelen pillanatban 11 NB II-es csapatnak van licence (köztük a Kozármislenynek is), így ha a hiánypótlások során többen nem teljesítik a feltételeket, akkor semmi sem elképzelhetetlen, ezért kell a legutolsó pillanatig küzdeni és sportemberekhez méltóan mindent megtenni a lehető legtöbb pont megszerzéséért.

Ahhoz, hogy a Tatabánya ne előzzön meg bennünket a hátralévő fordulókban ugyanannyi pontot kell gyűjtenünk, mint nekik.

A Tatabánya a hétvégén az Ajkát fogadja, majd Balmazújvárosba utaznak, utána odahaza fogadják a Dunaújvárost, majd Gyirmóton fejezik be a tavaszt.

A szombaton 17.30-kor kezdődő találkozót Pintér Csaba vezeti, segítői Huszár Balázs és Kis Zoltán lesznek, tartalék játékvezetőként pedig Németh Renáta tevékenykedik.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!