A Dunaharasztit fogadjuk a 3. fordulóban

Szombaton 17.00-kor hazai környezetben lépnek pályára labdarúgóink, ellenfelünk a Dunaharaszti MTK együttese lesz.

Előzetesen úgy tűnik, hogy az idei év eddigi legnehezebb összecsapása vár a Kozármisleny labdarúgóira, hiszen a tavalyi évben az NB III Közép csoportjának 6. helyezett gárdáját látjuk vendégül.

A tavalyi mezőny élcsapatai közül a Soroksár és a Szeged feljutott az NB II-be, a 3. helyezett Budapest Honvéd II  átkerült a Keleti, míg az 5. helyezett Rákosmente a Nyugati csoportba.

Ebből kifolyólag a Közép csoportban  maradók közül a 2. legerősebb együttes a Dunaharaszti. (Csupán a 4. helyen végző Videoton II. végzett előrébb náluk.)

Hétvégi ellenfelünk játékoskerete túlságosan nem is változott a nyáron, így egy összeszokott, stabil csapatról van szó.

Távozott tőlük: Szappanos Péter (ZTE), Dallos Gábor (Sárvár), Kocsis Ferenc (Ausztria), Wágner András (Taksony).

Szappanos Péter neve onnan lehet ismerős számunkra, hogy a 2012-es Kozármisleny – Tatabánya NB II-es, Duna TV által élőben közvetített mérkőzésen, a kiállított tatabányai kapus Dombai helyére ő lépett pályára, és ekkor debütált az NB II-ben.

A négy távozó helyére hat labdarúgó érkezett: Abloncy Gerjén (Rákosmente), Kalmár Adrián (ZTE), Kovacsik Tibor (Dabas), Márton Dávid (Rákosmente), Nyéki Márk (Csepel), Méder Bence (Airnergy FC).

Kalmár Adrián pótolja kapusposzton a ZTE-be távozó Szappanost, aki a Zalaegerszeg U21-es NB II-es csapatában védett tavaly, a DMTK idei találkozóin az ő nevével kezdődött az  együttes összeállítása.

A Dunaharaszti keretében több olyan labdarúgó található, aki magasabb osztályban is megfordult.

Közülük mindenképpen kiemelkedik a 30 éves Rebecsák Szilárd, aki NB I-ben a Diósgyőr színeiben szerepelt 8 alkalommal, de 74-szer az NB II-ben is pályára lépett.

A 26 éves Márton Dávid ugyancsak 8-szor játszott az első osztályban (Siófokon), majd ezt követően Gyirmóton az NB II-ben szerepelt.

Rajtuk kívül Kalmár, Lengyel, Rétsági, Ablonczy és Dabasi fordult meg még a másodosztályban, de csak néhány alkalommal.

A Dunaharaszti a Békéscsaba elleni Magyar Kupa mérkőzéssel kezdte a szezont és teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a másodosztályú gárdának, csupán 2-1-re maradtak alul.

Az első bajnoki fordulóban sem volt könnyű dolguk, hiszen az NB II-be visszakerülni igyekvő Vác otthonába szólította őket a sorsolás, és bár 3-0-ra nyertek a Csank csapat, a tudósítások szerint nem volt ekkora különbség a két gárda között.

Ezt követően a 2. fordulóban, vasárnap délután a Szentlőrincet látták vendégül, ahol előzetesen talán mindenki biztos hazai győzelmet várt, de a mérkőzés mégsem így alakult.

A 23. percben a szentlőrinciek szereztek vezetést, az egyenlítésre pedig egészen az 53. percig kellett várni. Amikor már a győzelemért támadhatott volna a DMTK, játékosukat Mészárost egy rossz ütemű becsúszás miatt kiállította a játékvezető, így bő fél órát emberhátrányban voltak kénytelenek futballozni, ennek ellenére komolyabb lehetőségeik nekik adódtak.

A találkozó hajrájában aztán ismételten megszerezte a vezetést a Szentőrinc és ekkor úgy tűnt, hogy meg is nyeri a találkozót, de a 86. percben sikerült egyenlíteni a Dunaharasztinak.

Az emberhátrányos, utolsó pillanatokban történő pontmentésnek még örülniük is kellett a hazaiknak.

Csapatunk jobb kezdésről talán nem is álmodhatott.

A fölényes 5-1-es Magyar Kupa győzelem után 7-2-re győztünk a bajnoki nyitányon, majd tartalékos összeállításban idegenben is sikerült a bravúr, elhoztuk a 3 pontot a masszív Orosháza otthonából.

Az első 3 tétmeccs mindegyikét megnyertük tehát, gólarányunk: 14-3.

Ebből az első két mérkőzés eredménye csalóka lehet, mert két szerényebb játékerőt képviselő csapat ellen győztünk simán (de azért be kellett rúgni azt az 5 és 7 gólt), az Orosházán aratott győzelem fontos és értékes siker.

Ettől függetlenül ahogy azt Németh Zsolt vezetőedző is elmondta, a  földön kell maradni, főképp azért mert előzetesen az eddigiek közül, a hétvégi lesz a legnehezebb összecsapásunk.

Ahhoz hogy ugyanilyen jól szerepeljünk, az eddigiekhez hasonló elszántsággal és ugyanolyan motiváltan kell pályára lépni és az ugyanolyan bátran és határozottan játszani.

A találkozó játékvezetője Berger József, segítői Sebestyén László és Bornemissza Norbert lesznek.

Sok szeretettel várjuk a szurkolókat!

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. Hispán szerint:

    Nagyon korrekt cikk ! Gratulálok a szerzőnek és remélem,hogy igaza lesz és mi leszünk az eddigi legnehezebb ellenfél ! 🙂 Hajrá Dunaharaszti !

Szólj hozzá a bejegyzéshez!