A Dabas szakította meg hazai pályás veretlenségünket

Kozármisleny FC – FC Dabas 0-2 (0-2)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 300 néző

Vezette: Szommer A. (Illés T., Tinnyei Zs.)

01_dabas_20170930_525

Kozármisleny FC: Ivancsics – Kiss D., Lantos, Racskó, Müllerlei – Tóth M. (Hleba 76.), Horvát G. (Menyhei 76.) – Városi, Grabarics (Németh Á. 46.), Márkvárt – Udvardi

Vezetőedző: Kovács Zoltán

02_dabas_20170930_525

FC Dabas: Sebestyén – Földes, Eördögh, Makrai, Fritz – Sárközi, Szűcs – Sándli, Mundi (Fitos 68.), Kiss V. (Takács K. 65.) – Crkvenjakov (Filyó 83.)

Vezetőedző: Kerekes Barna

Gólszerzők: Mundi 8. (11-esből), Szűcs 36. percben.

Sárga lap: Szűcs L. 64., Crkvenjakov 76. percben.

A 3. percben Udvardi 10 méterről, fordulatból lőtt kapu fölé.

A 8. percben Racskó buktatta Kiss Viktort, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Mundi a bal alsó sarokba rúgta. 0-1.

04_dabas_20170930_525

A 21. percben Udvardi ígéretes helyzetben lépett ki, de jól érkezett kapujából Sebestyén, így nem tudott lőni, végül középre passzolt labdáját Tóth M. lőtte kapura, de blokkolták a védők.

A 22. percben Kiss D. jobb oldali beadását Grabarics fejelte kapu mellé.

A bekapott gól után csapatunk jobban aktivizálta magát és közel járt az egyenlítéshez is.

A 27. percben Szűcs szabadrúgása kapu mellé szállt.

A 28. percben Udvardi ugratta ki Városit, akinek lövése alig ment kapu mellé.

A 36. percben Szűcs 19 méterről elvégzett szabadrúgásába Ivancsics ujjheggyel még beleért, de a labda a hálóba került. 0-2.

A 40. percben Kiss V. ment el a jobb szélen, középre adott labdáját Sárközi találta el rosszul.

A 42. percben Müllerlei beadása veszélyesen szállt el az ellenfél kapuja előtt.

A 46. percben Szűcs kapura lövését fogta Ivancsics.

Nem kezdődött jól a találkozó csapatunk számára, már a mérkőzés elején hátrányba kerültünk. A gól felrázta a csapatot és jellemzően a Dabas térfelén folyt a játék, benne volt e levegőben az egyenlítés. A második bekapott góllal nehézzé vált a helyzetünk, de bizakodtunk, hogy a második félidőben még javítani tudunk.

Az 50. percben Horvát G. 19 méterről bal lábbal lőtt kapura, de a vendég hálóőr a helyén volt.

07_dabas_20170930_525

Az 53. percben Szűcs szabadrúgása szállt a jobb kapufa mellé.

Az 56. percben középről a kaputól 19 méterre Városi végezhetett el szabadrúgást, ami a sorfalon megpattanva szögletre vágódott.

A 64. percben Udvardi gólhelyzetbe került, igaz kicsit hosszan vette át a labdát, de a lesen lévő és onnan visszalépő Németh Á. előtte előle a labdát, ami ugyan a hálóba került, de az asszisztens jelzett a játékvezető pedig érvénytelenítette a találatot.

08_dabas_20170930_525

A 66. percben Szűcs szabadrúgását Eördög fejelte kapu mellé, a kontratámadás végén Városi lövése ment a Dabas kapuja mellé.

A 71. percben Fritz szerzett labdát, Sándlival kettő az egyben indultak meg kapura, végül Sándli lövését Ivancsics bravúrosan védte.

A 72. percben Sárközi beadását Takács fordulatból lőtte a rövid alsóba, Ivancsics újabb bravúrt bemutatva hárított.

A 78. percben Németh Á. nagyszerű labdát kapott a bal szélen, a kapu felé vezette és középre passzolt Márkvárthoz, aki előbb a kapusba, majd az oldalhálóba lőtt.

A 83. percben Sárközi próbálkozását védte Ivancsics.

A 85. percben Márkvárt beívelését Udvardi vette le és lőtte a hálóba, de az asszisztens jelzése alapján les miatt érvénytelenítette Szommer sporttárs.

A 87. percben Németh Á. beadását Udvardi kapu mellé fejelte.

A 89. percben Sárközi szerzett labdát, három csel után kapura lőtt, de Ivancsics védett.

Egészen másképp is alakulhatott volna a találkozó, ha nincs a korán bekapott 11-es gól. Mezőnyjáték alapján két azonos képességű és erejű csapat összecsapását láthattuk, de nagy különbség volt, hogy a vendégek sokkal jobban sáfárkodtak a helyzeteikkel és ennek köszönhetően elvitték a 3 pontot.

Kovács Zoltán: Sajnos egy nyerhető meccset veszítettünk el. Bosszantó, hogy sok gyenge teljesítmény volt ma a csapatban. Elképzelhető, hogy az volt a vereségünk oka, hogy a két bajnoki győzelem és a sikeresnek nevezhető kupamérkőzés után elhittük, hogy jó csapat vagyunk. Ha egy játékos vagy egy csapat elhiszi, hogy jó, az ilyen problémát is okozhat. A korán bekapott gól a Dabasnak kedvezett, vissza tudtak állni és kontrajátékra rendezkedtek be. Voltak lehetőségeink 1-0-nál is, amikor úgy tűnt, hogy kiegyenlítünk, de sajnos egy szabadrúgásból tovább növelte előnyét a vendég csapat. Innentől kezdve pedig futottunk az eredmény után. A második félidőben úgy mentünk ki a pályára, hogy hittünk a fordításban, ehhez meg is voltak a lehetőségeink, de ezek kimaradtak. Fájó a vereség, most következik a SZEOL – Honvéd II.  – Paks II. sorozat, ami nem lesz könnyű, de megpróbálunk bravúrokat bemutatni.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!