A csúcsterhelés közepén Pakson léptünk pályára

Paks (NB I) – Kozármisleny 3-2 (2-0)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés

Paks, 200 néző

Paks: Molnár – Fiola (Heffler T. 67.), Éger (Kovács G. 60.), Nyári, Szabó J. (Báló 46.) – Kecskés – Heffler N. (Csorba 60.), Bori (Könyves 67.), Bartha (Tököli 67.), Hullám (Kiss T. 46.) – Simon A. (Eppel 60.)

Vezetőedző: Horváth Ferenc

Kozármisleny: Helesfay D. – Vég, Fellai, Vattai, Kiss M. – Szabó B., Kovács T. – Nagy K., Despotovic, Cziráki – Pap

2. félidő: Sólyom – Vég (Kiss M. 67.), Szalontai, Tóth I., Fenyvesi – Turi, Zsdrál – Bozsovics, Pap (Nagy K. 67.), Vituska – Varga B.

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Heffler N. 9., Simon A. 16., Bartha 57. illetve Varga B. 88., Turi a 91. percben.

Csapatunk a felkészülés 3. hetében a napi 2 edzések és a hétközi felcsúti edzőmeccs komoly terhelése mellett utazott Paksra, addig a hazaiak a frissítés fázisában, a jövő heti NB I-es bajnoki nyitányra készültek.

Látható volt, hogy a hazai játékosok sokkal frissebben mozognak és az amúgy is jobb játékerőt képviselő gárda fölényben futballozott.

A 9. percben Helesfay D. egy 16-osról leadott lövést kiütött, de a leggyorsabban reagáló Heffler N. a hálóba rúgta a kipattanó labdát. 1-0.

A 16. percben a kapunk előtti kavarodást Simon A. használta ki és védőink között, közelről talált be. 2-0.

A 25. percben Simon A. ugratta ki Barthát, aki Helesfay Donátra vezette a labdát, de kapusunk résen volt és nem sikerült átemelni feletette.

A 26. percben gyors hazai támadás után jobb oldalról belőtt labdát Helesfay D. lábbal vágta ki az érkezők elől.

A 36. percben Cziráki beadását Kovács T. fejelte kapura, de Molnár hárított.

A 45. percben Simon egyedül vezette a labdát kapusunkra, de Helesfay lelopta a labdát a csatár lábáról és a visszaérkező védők segítségével felszabadult a kapunk előtere.

A szünetben Szabó Zsolt vezetőedzőnk 9 játékost is cserélt csak Vég és Pap maradt fent a kezdők közül.

A 48. percben Simon került ajtó-ablak helyzetbe Sólyommal szemben, de a mislenyi hálóőr bravúrral védett.

Az 53. percben egy nagyszerű fejest hárított Sólyom.

Az 57. percben Bartha váratlanul a 16-os környékéről lövésre vállalkozott, a labda pedig a jobb alsó sarokban ért célba. 3-0.

A 70. percben Turi indította Varga Bencét, aki egyedül vezette a labdát Molnárra, de a spiccel leadott lövése a bal kapufa mellé ment.

A 71. percben Báló érkezett a bal oldalon közelről leadott lövését Sólyom remekül ártalmatlanította.

A 80. percben Nagy Krisztián elé került egy lecsorgó labda, a kapuba tartó lövést a gólvonalról vágták ki a hazai védők.

A 88. percben Nagy K. ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Varga B. a kapus mozgásával ellentétesen magabiztosan értékesítette. 3-1.

A 91. percben Varga B. indítását Turi szépen átvette, kapra fordult, majd 16 méterről lőtt, a labda pedig nagy erővel a hálóban landolt. 3-2.

Szabó Zsolt: Az elmúlt 2 hétben négy NB I-es csapattal játszottunk edzőmérkőzést, és ahogy a terhelés fel volt építve úgy mára azt vártuk, hogy csapatunk fizikálisan mélyponton lesz, ami meg is valósult. Nem tudtunk abban a ritmusban futballozni, mint a Paks, attól nagyon messze voltunk. Főleg az első félidőben játszottak jól a hazaiak, frissen mozogtak ők a jövő hétvégi NB I-es bajnoki nyitányra készültek már. Reálisan kell látnunk, hogy az eredmény nem tükrözi a látottakat, mert nagyobb volt a különbség a csapatok között, mint a végeredmény azt mutatja. Játékosaim előtt le a kalappal, mert hajtottak küzdöttek, megpróbáltak mindent megtenni. A baj az lett volna, ha ma mi frissek vagyunk. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!