A bronz már biztos, továbbra is a második helyen állunk

Budaörs – Kozármisleny 1-0 (1-0)
NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Budaörs, 150 néző

Vezette: Varga L. (Szilágyi N., dr. Kulcsár J.)

Budaörs: Mester – Csengő (Mihályi 80.), Hegedűs, Márton, Pleván – Lettenstein, Lászka (Tóth Cs. 59.), Horváth L., Sánta – Tüske (Szűcs P. 74.), Kollega

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Kozármisleny: Sólyom – Vég, Fodor, Fellai, Kiss M. (Balaskó 78.) – Pintér, Koller – Karacs (Schmidt 65.), Wittrédi, Rácz – Gyánó (Kovács T. 54.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerző: Kollega a 37. percben.

Kiállítva: Rácz a 89. percben (2. sárgalap után).

Sárga lap: Márton 43., Tüske 62. illetve Schmidt Zs. 68. percben.

A 7. percben szép kozármislenyi támadást láthattunk, Gyánó – Koller – Gyánó kényszerítőzés végén Gyánó kapu fölé lőtt.

A 13. percben Lattenstein cselezgetett a 16-oson belül, majd éles szögből lőtt, de Sólyom lábbal hárított.

A 17. percben Rácz szöglete után Koller az 5-ösről szorongatott helyzetben fejelt kapu fölé.

A 23. percben Wittrédi 27 méteres szabadrúgása Mester kapuja fölé szállt.

A 25. percben Koller tálalt Gyánó elé, aki bal lábbal lőtt, de a kapuba tartó labda egy védőről szögletre pattant.

A 27. percben Wittrédi 23 m-es szabadrúgását Mester bravúrral öklözte ki.

A 31. percben Karacs a budaörsi 16-oson belül tempóelőnyben volt majd éles szögből lőtt kapura, de elakadt a labda. A beadással nagyobb zavart okozhatott volna, mert középen érkeztek Gyánóék.

A 37. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Egy rövid felszabadítást követően Kollega elé került a labda, aki 16 méterről bal lábbal a bal alsó sarokba lőtt. 1-0.

A 40. percben ismét Kollega került helyzetbe. Egy szép csellel visszavette a labdát jobb lábára, majd eráős lövését Sólyom hárította.

Támadólag lépett fel csapatunk az első félidőben, de megfigyelhető volt, hogy a vendégek sem rugdosták el a labdákat, ők is megpróbáltak támadásokat vezetni. Többet birtokoltuk a labdát, több lehetőséget sikerült kidolgoznunk, ennek ellenére a Budaörs szerzett gólt és vezetést. A vezető gól előtti 10 percben már többször odaértek a kapunk elé, igaz helyzetig akkor még nem jutottak.

Az 53. percben Gyánó csúsztatott Wittrédi elé, aki ezáltal egy az egyben vezette a labdát Mesterre. A mislenyi támadó megpróbálta átemelni a kapust, de a labda kapu fölé szállt. Nagy helyzet volt.

Az 58. percben Wittrédi 25 méterről lőtt fölé.

Az 59. percben Kovács T. távoli, nagy erejű lövése alig ment mellé.

A 64. percben Lattenstein 21 méteres szabadrúgását Sólyom a léc alól ütötte ki.

A félő közepétől egyértelmű volt a Budaörs célja, őrizni az eredményt. Ennek érdekében 11 ember megszállta a saját térfelét és védekezett. Lezárták a területeket, és nem hagyták, hogy helyzetekig jussunk.

A 79. percben egy vitatott jelenetet láthattunk a Budaörs kapujának előterében, egy oldalról belőtt labdára Fodor próbált volna indulni, de gyanús körülmények között elesett. Bár távol helyezkedtünk az esettől, de így is lerántásnak tűnt.

A 86. percben Wittrédi 28 méteres szabadrúgása fölé szállt.

A 89. percben Rácz reklamálásért megkapta 2. sárga lapját, így a játékvezető kiállította.

A 91. percben kapunk előtt tartotta a labdát a hazai csapat, amely után szerencsés körülmények között Kollegához került a labda, aki 15 méterről lőtt, de Sólyom a helyén volt és hárított.

A vereség soha nem jön jól, de az ezüstéremért küzdő csapatunknak ezúttal kimondottan nem jött jól. Ugyan a Budaörs nem játszott alárendelt szerepet és sokkal jobban futballoztak, mint egy utolsó helyen álló csapattól várható, ennek ellenére, mégis a Kozármisleny dominált.
Kollega gólja megváltoztatta a játék képének alakulását, hiszen a hazai csapat az előny megőrzésére rendezkedett be, ezáltal jóval masszívabbak voltak hátul.
Sajnos nem jött össze a pontszerzés sem, de köszönhetően a Videoton II. Ajka elleni győzelmének már BIZTOS, hogy a DOBOGÓN végez a KOZÁRMISLENY NB II-es csapata.

Mivel a Gyirmót csak vasárnap játszik, így egyelőre kérdéses, hogy a 2. vagy 3. helyen. Amennyiben nem nyer a Gyirmót a BKV otthonában, úgy 2. helyen zárunk, amennyiben győzni tudnak, úgy az utolsó fordulóra marad a döntés, ahol a Videoton II-t fogadjuk Kozármislenyben.

Lucsánszky Tamás: Az első félidőben egy ki-ki mérkőzést játszottunk, amikor egy szép találattal eredmény szempontjából mi jöttünk ki jobban. A 2. félidőben pedig rendkívül nagyot harcoltunk azért, hogy megőrizzük az előnyünket.

Márton Gábor: Nem játszottunk túl jól, de az ellenfelünknél lényegesen jobbak voltunk, de ez az eredményben sajnos nem mutatkozott meg. Sajnos néhányan nem bírták el fejben ezt a terhet, amivel ma pályára léptünk.

További fényképek a Kozármisleny FC hivatalos Facebook oldalán IDE KATTINTVA érhetőek el.

Hajrá Kozármisleny!

2 hozzászólás

  1. Scuderia Ferrari szerint:

    Orbánékat meg kell ütni, ennyi.HAJRÁ MISLENY

  2. gattuso4 szerint:

         Nagyon sejtelmes az edzői nyilatkozat,várom az értékelést!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!