A Békéscsabát fogadjuk, mindenki megkapta a licencet

Szombaton hazai környezetben a jelenleg 7. helyen álló Békéscsabát fogadjuk.

Az előző fordulóban Dunaújvárosban vereséget szenvedtünk, amellyel már matematikailag is behozhatatlan a hátrányunk.

A mai nap ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság és a hiánypótlásra kötelezett NB I-es és NB II-es gárdákat vizsgálták.

Valamennyi NB I-es (köztük a PMFC is) és jelenlegi NB II-es gárda megfelelt a licenc feltételeknek.

Az NB III-as feljutó helyen álló csapatok (Soroksár, Csákvár, Létavértes) közül csupán a Keleti csoport listavezetője a Létavértes nem szerepel a listán, de a csoport 2. helyezettje a Kazincbarcika igen, rajtuk kívül további NB III-as csapatok is találhatóak: Budaörs, BKV Előre, Putnok, Szeged, Andráshida, Újbuda.

Ezzel a listával pedig kijelenthető, hogy jövőre minden valószínűség szerint az NB III-ban fog szerepelni együttesünk.

A hétvégi Békéscsaba elleni összecsapás nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az elmúlt hetekben túl sok sikerélmény nem ért bennünket. Az utolsó 4 fordulóban csupán 1 pontot szereztünk és a múlt heti kiesés is és friss negatív élmény még.

Ezek tükrében rendkívül nehéz találkozó elé nézünk, de nagyon bízunk abban, hogy a játékosok összekapják magukat és mindent megtesznek azért, hogy szépen búcsúzzunk a másodosztálytól.

Szokták mondani: “Ha meg kell halni, haljunk meg szépen!” – értjük ezalatt, ha már kiesünk, essünk ki emelt fővel.

Az őszi Békéscsabán rendezett találkozó előtt sem álltunk már túl jól, de csupán 3 pontra voltunk a bennmaradást érő 13. helytől, míg a ‘Csaba 5. helyen tanyázott.Ennek ellenére a pályán látottak alapján senki nem mondta volna meg, hogy melyik együttes áll kedvezőbb pozícióban, ugyanis a Kozármisleny remekül futballozott és egyértelműen ellenfele fölé nőtt, amit még a hazai szurkolók és szakvezetők – Pásztor Józsefék – is sportszerűen elismertek. Ennek ellenére pont nélkül utaztunk haza, hiszen a 73. percben lőtt békéscsabai góllal a vendégek nyerték meg a találkozót.

Sajnos a szezonban nem ez volt az egyetlen olyan mérkőzés, ahol jobb eredményt is elérhettünk volna a mutatott játék alapján, de az idei évünkben a jó játékhoz ritkán párosult az eredményesség és talán annyi balszerencsénk volt, mint a korábbi években összesen. Kicsit már azt feltételeztük, hogy el vagyunk átkozva.

Hétvégi vendégeink az elmúlt fordulóban hazai pályán szenvedtek vereséget a bennmaradásért harcoló SZTK-tól, akik győzelmükkel szinte biztosan meg is hosszabbították másodosztályú tagságukat.

A szombaton 18.00-kor kezdődő találkozót Farkas Tibor vezeti.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

1 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    Meg kell nyerni az NB III-at és kész! Nem kell keseregni! 
    Ahol normálisan működik a foci ott vannak kiesők és feljutók (bár ez kis hazánkban nem mindig így működik).
    Ezek a szabályok és kész. Ide neveztünk és ezzel el is fogatuk a kiírást!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!