A Békéscsaba II. érkezik vasárnap délután Mislenybe

Rendhagyó módon, vasárnap 15:00-kor kerül megrendezésre a HR-Rent Kozármisleny – Békéscsaba II. bajnoki labdarúgó mérkőzés.

Az NB III-as bajnokságban az NB I-es gárdák 2. számú csapatai vasárnap lépnek pályára, ez az ok, amiért a megszokott hazai pályás szombati időponthoz képest vasárnap mérkőzünk.

A Békéscsaba az eddig lejátszott 8 mérkőzéséből kétszer nyert (Paks II., Szekszárd) és 6-szor veszített (Hódmezővásárhely, Gyula, Monor, Szentlőrinc, Újbuda, Komló), a megszerzett 6 pontjukkal jelenleg 15. helyen állnak, de így is 6 pont az előnyük a kieső helyen álló Szekszárdhoz képest.

A Békéscsaba II. mint második számú csapat, különösebb teher és nyomás nélkül léphet pályára, és ez hatványozottan igaz a listavezető otthonában megrendezésre kerülő összecsapásra.

Ők ezen a mérkőzésen nyilván sokat nem veszíthetnek, a papírforma nem mellettük szól.

Azt viszont láthattuk már a fociban, hogy a tét nélkül pályára lépő csapat időnként mégis megtréfálja erősebb ellenfelét.

A Kozármisleny labdarúgóinak ezzel kell nagyon tisztában lenni, hogy hiába szerepel jól a csapat, hiába vagyunk remek szériában, a vasárnapi mérkőzésre ugyanúgy fel kell készülni, ugyanúgy rá kell hangolódni, mert ha nem így lenne, az megbosszulhatná magát.

Tudja ezt a Németh Zsolt vezette szakmai stáb is, nyilván ez szerint készítik fel a játékosokat, hogy hozzák ki magukból ami bennük van és hazai közönség előtt, motiváltan, elszántan lépjenek pályára.

Ha ez így lesz, akkor a mérkőzés sok örömet tartogat a szurkolóknak, akik az elmúlt hetekben szép sikerek részesei lehettek.

A Szentlőrinc otthonában remekül játszott a csapat, esélyt sem hagyott ellenfelének és az a mérkőzés adta meg az alaphangot a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa mérkőzésre.

A kupameccsen a játékosok elhitték, hogy van keresni valójuk az NB I-es ellenfél ellen, és nem csak elhitték, de meg is valósították azt amit kevesen gondoltak előzetesen, játékban felülmúlták Robert Jarni csapatát, és ezt gólokban is realizálták.

A Puskás elleni győzelem után nem nagyon lehetett kérdés, hogy a Szekszárd ellen ki fog nyerni, de ez csak azért lehetett így, mert mindenki éppúgy készült éppen olyan felfogásban lépett pályára, mint a Puskás ellen.

Most ezt kellene folytatni!

Nem szabad, hogy bárki megelégedjen, sem a mutatott játékkal, sem a jó teljesítménnyel, sem a bajnoki táblázaton látható előnnyel.

Az eddigi fordulókban nem lehet okunk a panaszra a gárda teljesítményét illetően.

Az NB III Közép csoportjában mi lőttük a legtöbb gólt, 25-öt, a második legtöbb gólt szerző együttesek 17 gólosak (Budafok-Újbuda, Paks II.), ráadásul úgy, hogy mindketten 1 mérkőzéssel többet játszottak.

A kapott góljaink száma 4, mindez 8 mérkőzés alatt, azaz átlagban minden második meccsen kapunk csak 1 gólt, ami remek teljesítmény, nagy dicsérete a védelemnek és kapusnak.

Jelenleg 3 pont az előnyünk a 2. helyezett Monor előtt, de üldözőnk 1 mérkőzéssel többet játszott.

A góllövő listán két játékosunk is előkelő helyen áll,  Wittrédi Dávid 8 góljával második, míg Nagy Krisztián 7 találatával a 4. helyen tanyázik.

A vasárnap délutáni találkozót Szommer Attila vezeti segítői Varga Gábor és Kovács László lesznek.

Sok szeretettel várjuk a szurkolókat!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!