A bajnokesélyes Tiszakécske érkezik Kozármislenybe

Újabb bajnokesélyest fogadhatunk szombaton, az NB III Közép csoportjának 18. fordulójában.

A héten már lényegesen jobban a kilátások arra, hogy megrendezésre kerülhessen a tavasz “első” fordulója, amely valójában már a 3. forduló lesz.

Még az ősszel – előrehozott mérkőzésként – lejátszottuk az Iváncsa ellen az első fordulót, a PMFC ellen elhalasztott 2. fordulóbeli összecsapás pedig március 21-én, szerdán 15:00-kor kerül megrendezésre.

Nem lesz könnyű dolga labdarúgónknak, hiszen a csoport három legerősebb gárdája közül az egyik látogat most Mislenybe.

Hétvégi vendégeink jelenleg a bajnoki táblázat 2. helyét foglalják el, csupán 1 ponttal vannak lemaradva a listavezető Dunaújváros mögött.

A Tiszakécske ugyan újonc az NB III-ban, de mindenki tudta már a bajnokság kezdete előtt is, hogy közel sem a bennmaradásért fognak küzdeni.

Egy jól felépített, jó lehetőségek mentén, stabil anyagi háttérrel rendelkező csapat lesz az ellenfelünk, amely infrastrukturálisan is megfelel a magasabb osztály elvárásainak.

Tőkeerős szponzor áll a gárda mögött (Duna Aszfalt), ennek ellenére információink szerint próbálnak a földön maradni, az ésszerűség keretein belül gazdálkodni, nem irracionális a klub működtetése.

Ettől függetlenül, ez lényegesen jobb lehetőségeket jelent, mint amivel a legtöbb csapat bír az NB III-ban, többek között télen is tudtak minőségi játékosokat igazolni és volt lehetőségük külföldi edzőtáborba is elutazni.

Úgy vágtak neki a szezonnak, hogy szeretnék kihozni magukból a legtöbbet, de úgy tűnik, hogy evés közben megjött az étvágy is.

kfc_mako_1_gol_525

A jó helyezésük ellenére továbbra sem elvárás tőlük, hogy megnyerjék az NB III Közép csoportot, de aki ilyen előkelő pozícióban van, ilyen jó lehetőségekkel rendelkezik, az nyilván megtesz mindent azért, hogy sikerüljön bajnokságot nyernie.

Hogy ez majd végül összejön vagy sem, az a jövő zenéje, hiszen pontosan ugyanilyen célokkal küzd a Dunaújváros és a PMFC is, márpedig a három csapatból csak 1 juthat fel az NB II-be.

A vendég gárdában három ismerős labdarúgóval is találkozhatunk, közülük Helesfay Donát és Kirchner Krisztián tavaly még NB II-es együttesünket erősítették, míg Puskás Zoltán korábban két alkalommal is csapatunk tagja volt.

Mindannyian a Tiszakécske alapemberei, meglepetés lenne, ha ellenünk nem a kezdőben szerepelnének.

Helesfay Donát hosszú éveket töltött el Kozármislenyben, nálunk lett ifjúsági labdarúgóból NB II-es kapus, majd nyilván a Mislenyben eltöltött éveknek is köszönhetően válhatott belőle NB I-es labdarúgó Pécsett!

Kirchner Krisztián is lehúzott 2,5 évet együttesünknél, NB III-as bajnokcsapat tagja lett, majd meghatározó játékosa volt az NB II-es csapatunknak is. Hamar megkedvelték a szurkolók, de “Gunnarson” most ellenfélként tér vissza.

Puskás Zoltán nagyon szeretett Kozármislenyben futballozni és a klubhoz tartozni, a mai napig jó szájízzel gondol vissza a Mislenyben eltöltött időkre.

A téli felkészülési mérkőzéseken szembetűnő volt, hogy jó vagy jobb csapatok ellen mi is jól teljesítettünk, egészen más motivációs szinttel léptek pályára labdarúgóink!

Biztos, hogy az egyik bajnokesélyes elleni összecsapáson a motivációval nem lesz probléma, ráadásul a sok edzőmeccs után, mindenki nagyon várja a tétmeccseket!

Ahogy a PMFC ellen is elmondta Németh Zsolt edzőnk, hogy nem mi számítunk a mérkőzés esélyesének, úgy azok a gondolatok szó szerint ide is értendőek, miképp az is, hogy senki ellen nem lépünk pályára feltartott kezekkel!

Mi több, csapatunkban benne van a meglepetés, bárki ellen eséllyel vehetjük fel a küzdelmet, nincs lefutott mérkőzés!

Egy jó erőkből álló, bajnokesélyesnek titulált csapat legyőzése mindig extra motiváció, mindenki szívesen olvasná a következő napi sportrovatban, hogy “a Kozármisleny nagy skalpot gyűjtött be és legyőzte a bajnokesélyest”!

10_honved_20171015_525

Nyilván nem lesz egyszerű, de hazai környezetben félnünk és megilletődöttnek lennünk sem szabad!

Az ősszel megrendezett találkozó jól indult számunkra, Tóth Márk révén a vezetést is megszereztük, de sajnos a folytatásban néhány apróbb figyelmetlenség a vesztünket okozta.

Ugyan a Tiszakécske 4-1-re diadalmaskodott ellenünk, de nem fociztak le bennünket, minden góljukat pontrúgásokat követően szerezték.

Az akkor még formálódó és összeszokatlan csapatunknak túl nagy falat volt, hogy egy bajnokesélyes otthonából pontot hozzunk el. Azóta viszont sok víz folyt le a Dunán és egységesebbek, szervezettebbek vagyunk, meglátjuk, hogy ez most mire lesz elég.

Nyilván az új játékosok beépítése nem megy egyik napról a másikra, de bizakodásra adhat okot, hogy nagy jövés menés nem volt a csapatunk háza táján, az érkezők pedig az itt töltött hetek alatt már jól beilleszkedtek!

A pálya talaja reméljük, hogy megfelelő lesz a hétvégéig és elfogadható körülmények várnak majd a csapatokra!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!