A bajnokcsapatot fogadjuk a zárófordulóban

Az NB II 30. fordulójában a már biztos feljutó és bajnok Nyíregyháza látogat Kozármislenybe.

Hétvégi vendégeink 2 héttel korábban biztosították be feljutásukat, majd az előző hétvégén hazai pályán az SZTK elleni 6-1-es győzelmükkel a bajnoki címet is bezsebelték.

Tavaly nyáron Lucsánszky Tamás vette át a vezetőedzői posztot és a keze között egy remek gárda formálódott, amely a téli szünetig 10 pontos előnyre tett szert az akkor 3. helyezett Siófokkal szemben így szinte borítékolható volt, hogy sikerül kivívniuk a feljutást. Erre egészen a 28. fordulóig kellett várni, amikor Kisvárdán 1-0-ra tudtak győzni és matematikailag is bebiztosították, hogy a következő szezont az NB I-ben kezdhetik.

Ünneplést ünneplés követett, hiszen a feljutást követő héten, a 29. fordulóban, 3500 nyíregyházi néző előtt, gólzáporos győzelmet arattak, így odahaza sikerült bajnoki címet ünnepelniük.

Elbert Gábor a PMFC korábbi cégvezetője, csapatunk egyik szimpatizánsa a Facebook oldalán osztotta meg azt a tényt, hogy Lucsánszky Tamás barátja Megye I-es és NB III-as bajnoki cím után már NB II-es bajnokcsapat edzőjének is vallhatja magát és mivel rendelkezik az NB I-hez szükséges Pro-licences képesítéssel ezért a következő évben NB I-es csapatot készíthet fel hétről-hétre.

A Nyíregyháza az eddigi 29 forduló során 19-szer győzött és 6 döntetlen mellett 4 alkalommal veszített.

A nyírségiek remek szezonja annak is köszönhető, hogy odahaza és idegenben is egyaránt eredményesek voltak és bár tavasszal volt egy kisebb hullámvölgyük, de ezt sikeresen átvészelték és teljesen megérdemelten lettek bajnokok, amihez a Kozármisleny FC nevében mi is gratulálunk.

Majdnem biztos, hogy a Nyíregyháza adja majd a gólkirályt is, az utolsó forduló előtt Bajzát Péter 25 góljával vezeti a góllövő listát, 3 góllal megelőzve az őt követő Urbin Pétert.

Együttesünk a múlt héten Angyalföldön lépett pályára, de sajnos sok babért nem termett Eduardo Almeida alakulatának, hiszen viszonylag simán 4-0-ra veszítettünk.

A csapatnak csupán egyetlen célja lehet az utolsó fordulóban: szépen búcsúzni a bajnokságtól és 7 év után szépen búcsúzni az NB II-től.

Az egycsoportos NB II komoly próbatétel volt együttesünk számára és sajnos nem igazán sikerült felvenni a versenyt a sok esetben nagy múltú, egykori NB I-es gárdákkal és az önmagunkkal szembeni várakozásoktól is elmaradtunk.

Többször előfordult, hogy jól játszottunk és ennek ellenére is vesztesen hagytuk el a játékteret. Sok olyan mérkőzést fel lehet sorolni, ahol az ellenfelek edzői elismerően beszéltek csapatunk produkciójáról és hálát mondtak, hogy bár csapatunk jobban játszott, de mégis ők nyertek.

A bajnokcsapat edzője Lucsánszky Tamás is nagyon sportszerű volt, amikor a Nyíregyházán megrendezett találkozóról azt mondta, hogy a focit a Kozármisleny játszotta, de szerencséjükre mégis ők nyertek.

Sajnos ez egy ilyen szezon volt együttesünk számára, így búcsúzni kényszerülünk.

Minden kiesés, így együttesünk búcsúja is változásokat eredményez majd, de nagyon reméljük, hogy sikerül együtt tartani egy olyan magot, amire lehet építeni, amely alapja lehet egy jó NB III-as gárdának.

Az utolsó fordulónkat szombaton 18.00-kor rendezzük, a találkozót Kovács J. Zoltán vezeti.

A mérkőzés félidejében éremátadásra kerül sor, hiszen utánpótlás csapataink remekül szerepeltek a szezonban.

Az U21-es gárda NB II-es bajnoki címet szerzett, az U17-esek 3. helyen, míg az U14-esek ezüstérmes pozícióban végeztek ugyancsak az NB II-es bajnokságokban.

Az U15-ös együttesünk vasárnap a Baja ellen lép pályára és amennyiben nem veszít, úgy a dobogó 3. fokára állhatnak fel a labdarúgók.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!