A második félidőben fordított a Gyirmót

Gyirmót – Kozármisleny 3-1 (0-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Győr-Gyirmót, 400 néző

Vezette: Kovács G. (Huszár B., Mohos M.), Tart. j.v.: Papp Á.

Gyirmót: Somogyi – Hajba, Lázár, Lengyel, Farkas M. (Illés 46.) – Papp K., Madarász – Beliczky, Magasföldi, Cseri (Fejes 82.) – Andorka (Oross 46.)

Vezetőedző: Sisa Tibor

Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Petrók, Vattai, Fenyvesi – Kovács T., Szabó B. (Varga B. 68.) – Fitos, Oláh L., Cziráki (Nagy K. 62.) – Tóth D. (Nagy E. 54.)

Vezetőedző: Eduardo Almeida

Gólszerzők: Beliczky 57., Illés 65., Oross 91. illetve Oláh L. a 21. percben.

Sárga lap: Lengyel 32., Somogyi 42., Papp K. 74., Cseri 80., Magasföldi 88. illetve Cziráki 35., Oláh L. 44., Kiss M. 46. percben.

A győzelem reményében utazott Gyirmótra csapatunk, ami ugyan nem tűnt egyszerű, de megoldhatatlan feladatnak sem.

Az első lehetőségre a 10. percig kellett várni, ekkor Cziráki 28 méterről lőtt kapu fölé.

A 17. percben Oláh L. passza után Cziráki 16 méterről lőtt Somogyi kapuja fölé.

18. percben kozármislenyi oldalszabadrúgás után Petrók csúsztatott kapura, Somogyi azonban védte a veszélyes fejest.

A 20. percben Fitos tálalt Oláh L. elé, aki remek átvétel után kilőtte a jobb alsó sarkot. 1-0.

Az első hazai helyzetre a 24. percig kellett várni, ekkor Hajba jobb oldali beadását Andorka teljesen tisztán kapu mellé csúsztatta.

A 26. percben Andorka lépett ki a leshatáron, a 16-oson belül jobb lábáról visszavette a balra, majd lövése elkerülte a mislenyi kaput.

A 27. percben Andorka került gólhelyzetbe, de lövését Sólyom bravúrral hárította.

A 31. percben Tóth D. készített elő lövésre Kiss Mártonnak, aki 12 méterről kapu mellé lőtt.

A 37. percben egy támadáson belül kétszer volt lehetősünk a gólszerzésre. Előbb Oláh remekül, nagy erővel lőtt kapura, de a labda a felső lécen csattant. A kipattanó labdát Tóth D. teljesen tisztán az üres kapu mellé gurította. Óriási helyzet volt!

A 42. percben ismét Oláh L. veszélyeztetett, ezúttal védett Somogyi.

Az első félidőben egy szervezetten játszó Kozármislenyt láthattunk. Csapatunk megérdemelten szerzett vezetést. A gól után a Gyirmótnak is megvoltak a lehetőségei, de nem sikerült betalálniuk. A félidő hajrájában a találkozót is eldönthettük volna, hiszen 3-4 komoly gólszerzési lehetőséget is elpuskáztunk.

A második félidő elején, mintha az öltözőben ragadt volna csapatunk, igaz a Gyirmót is nagyobb erőket mozgósított a győzelem megszerzése érdekében.

A 48. percben a csereként beállt Oross 100%-os ziccerét Sólyom hatalmas bravúrral védte.

Az 58. percben ismét Oross lépett ki, lövésébe Sólyom belekapott, de a labda Beliczky elé került, aki az üres kapuba továbbított. 1-1.

A 66. percben a félpálya közepéről oldalszabadrúgást végezhetett el Illés, beadása a kapu felé szállt, de nem ért bele senki így érintés nélkül a kapuban landolt. 2-0.

A 75. percben Magasföldi 27 méterről, középről végezhetett el szabadrúgást. Az erősen helyezett, kapuba tartó lövést Sólyom a levegőben úszva az oldalsó kapufára tolta, majd felszabadult a kapunk.

A 77. percben Oláh L. lépett ki remek ütemben, elhúzta a labdát Somogyi mellett, de a kapus nagy bravúrral utána vetődött és leszedte a lábáról a labdát.

A 90. percben Nagy Krisztián tálalt Oláh L. elé, aki 12 méterről belsővel próbált a kapuba tekerni, de Somogyi hárított.

A 91. percben eldőlt a találkozó, bal oldali hazai beívelés után Oross közelről bólintott a kapunkba. 3-1.

A 93. percben még Nagy K. előtt adódott egy lehetőség, de Somogyi ártalmatlanította a kísérletet.

Két ellentétes félidő után, a második félidőre feljavuló Gyirmót és az első félidőhöz képest nagyon gyenge második játékrészt produkáló Misleny párharcát a hazaiak nyerték.

Az első félidőben 1-0-nál megvoltak a lehetőségek az újabb gólok megszerzésére és feltételezhetően a találkozó eldöntésére, ám a helyzetek kimaradtak.

A második félidőben jobb volt a Gyirmót és ekkor már kihasználta lehetőségeit is, így otthon tartották a 3 pontot.

Sisa Tibor: Újra beigazolódott, a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Az életéért küzdő csapat ellen játszottunk, de örömteli, hogy hátrányból fordítottunk és góljaink mellett még több helyzetet is kidolgoztunk. Különösen a szünet utáni produkcióért érdemelnek meg minden dicséretet játékosaink.

Eduardo Almeida: Két részre bontható a mérkőzés, mivel az első félidőben úgy játszottunk, ahogyan elterveztük és vezetésünk után volt esélyünk arra is, hogy növeljük előnyünket. A szünet után azonban mintha ki sem jöttünk volna az öltözőből. A hazaiak jobban hittek a győzelemben, s ennek meg is lett az eredménye.

Hajrá Kozármisleny!

2 hozzászólás

 1. Simon antal szerint:

  Valóban senki nem emlékszik rá, hogy a Varga Bence Szegeden egy gólvágó volt?
  Miért nem játszatják többet?
  Ezt a csapat játékot gólokra játsszák!!!!!!!!!!!!!! 

 2. Mislenyi szerint:

  Úgy érzem ez a csapat már nem fog bennmaradni túl nagy a hátrány illetve az elkövetkezendő meccsek se olyanok amikre azt lehet mondani hogy sima három pont. A vezetőségnek szerintem el kéne kezdenie a jövő csapatát építeni és a keretből a feljutásra alkalmas játékosokat kiválasztani illetve ha vannak fiatal tehetségeket felhozni őket az utánpótlásból .
  Hajrá MISLENY 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!