A 2. félidő eredményezte a győzelmet

Kozármisleny – Videoton II. 2-0 (0-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 200 néző

Vezette: Mód I. (Radák L., Garai P.)

Kozármisleny: Sólyom – Erdős (Nagy K. 46.), Gajág, Szabó B., Szabó M. – Nagy E., Fenyvesi – Tóth A. (Imrő 83.), Lauer, Várda – Puskás (Valkovics 46.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Videoton II.: Gábor – Baksa, Kiprich, Dobsa, Király – Kocsis – Szelei (Kalmár 82.), Büki (Ács 61.), Cseszneki (Kókány 53.), Géresi – Havasi

Vezetőedző: Bíró Imre

Gólszerzők: Nagy K. (11-esből) 51., Lauer 57. percben.

Kiállítva: Király az 50. percben.

Sárga lap: Erdős a 39. percben.

Nagyon sok technikai hibával, pontatlan passzokkal tarkított első félidőt láthattunk, ahol csapatunk kissé dekoncentráltan játszott, talán ez volt az oka, hogy főképp mezőnyjáték zajlott a játékrészben.


A vendégek két alkalommal távolról próbálták meg bevenni Sólyom kapuját, de a mislenyi hálóőr mindkétszer könnyedén hárított, a másik oldalon Lauernek volt két távoli átlövés kísérlete, de mindkettő elkerülte a Vidi kapuját.

Tóth Adriánnak volt egy szép megmozdulása, amely után bal lábbal lövésre vállalkozott, de hárított a kapus.

A hajrában egy szöglet után Puskás könnyen vezetést szerezhetett volna, de ez ekkor még nem jött össze.

A szünetben Németh Zsolt vezetőedző elégedetlenségének hangot adva kettős cserét hajtott végre.

Puskás helyére Valkovics, Erdősére pedig Nagy K. állt be. A cserék szerkezeti átalakítást is eredményeztek.

Ezen kívül a félidőben komoly eligazítást is tarthattak a szakmai stáb tagjai, hiszen a második félidőre egy teljesen más felfogású és mentalitású Kozármisleny lépett pályára.

Támadás-támadást követett a 2. félidő elején, majd az 50. percben Nagy K. ellen a 16-oson belül szabálytalankodtak, a játékvezető pedig büntetőt ítélt és kiállította a vétkes labdarúgót.

A 11-est a sértett, Nagy K. végezte el és magabiztosan értékesítette a lehetőséget. 1-0.


Az 54. percben Baksa buta kezezése után a játékvezető újabb 11-est ítélt, melyet ismételten Nagy K. végzett el, de ezúttal túljárt az eszén a vendég hálóőr.


Támadásban maradt a Kozármisleny, jöttek a gólszerzési lehetőségek, melyek közül az 57. percben sikerült újabb gólt szerezni.
Fenyvesi lépett be a támadásba és jobb oldalról beadta a labdát ami átszállt a hosszú oldalra, ott érkezett Valkovics, középre fejelt labdáját Lauer bólintotta a hálóba. 2-0.


A gól nyugtatólag hatott csapatunkra, úgy tűnt el is dőlt a találkozó, az emberhátrányban játszó vendég együttesben nem éreztük az erőt, hogy fordítani tudjanak.

A megnyugvás hatására sokkal bátrabban játszottak játékosaink, lényegesen kevesebb technikai hibát vétve, és az első félidőhöz képest sok játékos teljesítménye is feljavult.

Hiányérzetünk abban lehet, hogy sok helyzet maradt kihasználatlanul, újabb gólokat lehetett volna szerezni.

Volt olyan alkalom, hogy 3 támadónk vezette a labdát egyetlen fehérvári védőre, de helyzetig sem jutottunk belőle.

Tóth Adriánnak és Lauernek is voltak gólhelyzetei, de legközelebb a gólszerzéshez Nagy K. járt, aki a kapufát találta telibe.

Sokszor hoztak rossz döntést a játékosok, passz helyett kapura lőttek, vagy éppen gólhelyzetből pontatlanul passzoltak.

Ezek a hibák a mai nap belefértek, de a későbbiekben ezen mindenképpen javítani kell!

Bíró Imre: Gratulálok a Kozármislenynek a győzelemhez! Megint ízelítőt kaptunk a felnőtt futballból, hogy milyen hibákat nem szabad elkövetni egy fiatal csapatnak egy felnőtt bajnokságban.

Németh Zsolt: Nagyon fontos győzelmet arattunk, hiszen nagy szükségünk volt a 3 pontra. Az első félidei játékkal elégedetlen voltam, de a szünetben rendeztük sorainkat és a második félidőben már nem volt kérdéses, hogy megnyerjük a találkozót. Győzelmünk nagyobb arányú is lehetett volna, de kimaradtak a helyzetek. Ez miatt most nem bánkódunk, mert a mai nap a győzelem volt a fontos, ezt pedig teljesítették a játékosok.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!