85 perc emberhátrányban, nyert a Vidi Mislenyben

Kozármisleny – Videoton 0-4 (0-3)

Liga Kupa labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 100 néző

Vezette: Berger J. (Kormányos II. G., Szvetnyik B.) Tart. j.v.: Szommer A.

Kozármisleny: Helesfay D. – Vég, Fellai (Tar A. 41.), Vattai, Fenyvesi – Schneider (Galamb 54.), Banai,Turi, Zsdrál (Reitz 78.), Vituska – Varga B.

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Videoton: Tujvel – Brachi, Caneira (Vinicius 61.), Tar Zs., Mamadou – Tóth B. – Gyurcsó, Gomes (Sándor 61.), Alvarez, Zsótér – Torghelle (Paraiba 73.)

Vezetőedző: Jose Gomes

Gólszerzők: Torghelle 7. (11-esből), Alvarez 32., Gyurcsó 45., Alvarez 72. percben.

Kiállítva: Fenyvesi a 6. percben.

Sárga lap: Banai 71., Tar A. 82. percben.

A múlt szerdai Székesfehérváron aratott Kozármisleny győzelem után hazai pályán folytatódott a Liga kupa sorozat NB II-es labdarúgó csapatunk számára.

Nem éppen ideálisan kezdődött az összecsapás a Szabó Zsolt edzette alakult számára, hiszen a 6. perc elején egy nagyon véleményes szituációban a játékvezető kiállította Fenyvesit, és 11-est ítélt a Vidi javára.

A tálcán kínált lehetőséggel éltek a vendégek, Torghelle révén a 7. percben büntetőből szereztek vezetést.

Pályán kívülről úgy tűnt, hogy Gyurcsó messziről érkezik és becsúszva sem tudja elérni a középre centerezett labdát, nem láttunk lerántást, sem gólhelyzetet, sőt semmilyen szabálytalanságot sem.

A kiállítás nagyban befolyásolta a játék képét, a mérkőzés alakulását. Amúgy is óriási a különbség a két klub lehetőségei között, így, hogy gyakorlatilag a teljes mérkőzést eggyel kevesebben játszottuk végig, igazából nem is számíthattunk másra, mint tisztes helytállásra. (Ami összességében össze is jött.)

A Videoton a múlt hetihez hasonló erős összetételben lépett pályára, addig csapatunkba – a hétvégi mérkőzésre fókuszálva – több olyan labdarúgó is lehetőséget kapott, aki nem tagja az alapcsapatnak, sérülésből épült fel, vagy éppen az U21-es kerethez tartozik.

A kiállítás után ahogy az várható volt, a Videoton dominált és sok helyzetet sikerült kidolgozniuk.

Ezek közül a 32. percben Alvarez egy szép szólót követően duplázta meg a vendégek előnyét.

A félidei sípszó előtt egy kapu előtti kavarodás után Gyurcsó elé pattant a labda és közelről szerezte meg a harmadik vendég gólt.

A második félidőben sem változott a játék képe, a Videoton kezdeményezett, több igazán nagy helyzetet is kidolgoztak, melyeket főképp Torghelle hagyott ki. A volt válogatott csatár a kihagyhatatlant is elhibázta.

Ki kell emelni Helesfay Donátot, aki a négy kapott gól ellenére magabiztosan védett, rengeteg bravúros megmozdulás fűződik a nevéhez.

A 41. percben pályára lépő Tar A. után a 2. félidőben két további U21-es labdarúgó: Galamb és Reitz is lehetőséget kapott, így tovább fiatalodott együttesünk.

Meg kell említeni az U21-es Galamb Dávidot is, aki egyáltalán nem volt megilletődve, sőt kis idővel pályára lépése után 10 másodpercen belül 2 kötényt is kiosztott Brachinak.

A második félidőben a sok Videoton helyzet mellett feljegyezhettünk egy Varga Bence ziccert is, amely sajnos kimaradt, de ennek most nem volt jelentősége.

Az nélkül, hogy bárkit kiemelnénk vagy elmarasztalnánk (hiszen ez nem tisztünk), mindenképpen megjegyeznénk, Helesfay Donát mellett Vattai Balázs is remek teljesítményt nyújtott, rengeteget szerelt, nagyon hasznosan játszott.

A mérkőzés végeredményét a 72. percben, Zsótér alapvonalról történő középre adása után Alvarez állította be, amikor közelről talált be a mislenyi kapuba.

Jose Gomes: A találkozó elején emberelőnybe kerültünk és 11-esből vezetéshez jutottunk. Ezek után nagyon nehéz dolga volt a hazaiaknak, főképp a támadás építések terén. Végig kontrolláltuk a játékot, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, jól is játszottunk. A mai mérkőzésen mi voltunk a jobbak, de 1 hete Székesfehérváron a Kozármisleny felülmúlt bennünket. A kulturáltan játszó hazaiaknak sok sikert szeretnék kívánni a bajnokságra!

Szabó Zsolt: Sajnos a Szigetszentmiklós elleni meccsünk ráment arra, hogy a sok utazás (Kisvárda, Székesfehérvár 4 napon belül) és az idegenbeli megmérettetések után, nem tudtunk megfelelően regenerálódni, ezért ma főképp olyanok kaptak lehetőséget, akik eddig vagy kevesebbet játszottak, vagy sérülésből épültek fel vagy éppen a junior csapatban szerepelnek. Úgy gondolom, hogy az 5. percben nem történt szabálytalanság, amikor a játékvezető kiállította Fenyvesit és 11-est ítélt a Videotonnak. Amúgy is irreális a különbség a két csapat között, hiszen a Videoton véleményem szerint Magyarország legjobb csapata, de így emberhátrányban nagyon nehéz volt a dolgunk. Az emberhátrány ellenére, nagyon sok egyéni hibát követtek el a játékosok, ami ezen a szinten megengedhetetlen. A pályára lépő játékosok nagy lehetőséget kaptak, hogy egy ilyen top csapat ellen pályára léphettek. Számunkra a Tatabánya elleni mérkőzés élet-halál kérdése, a friss játékosainkkal kiegészülve azon leszünk hogy megszerezzük a 3 pontot.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!