7 év után búcsú a másodosztálytól

Dunaújváros – Kozármisleny 3-0 (3-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Dunaújváros, 800 néző

Vezette: Pintér Cs. (Huszár B., Kis Z.) Tart. j.v.: Németh R.

Dunaújváros: Milinte – Villám, Farkas V. (Beleuc 54.), Sárközi, Csehi – Lázár, Petneházi – Ato, Böőr (Jakab 70.), Thiago (Godslove 30.) – Urbin

Vezetőedző: Dobos Barna

Kozármisleny: Holczer – Kiss M., Fellai, Petrók, Fenyvesi – Kovács T., Nagy E. (Imrő 74.) – Fitos, Oláh, Cziráki (Vattai 58.) – Tóth D. (Reitz 53.)

Vezetőedző: Eduardo Almeida

Gólszerzők: Böőr 4. (11-esből), Urbin 27., Böőr 38. percben.

Sárga lap: Kovács T. 6., Vattai a 65. percben.

A házigazda együttes a feljutásért küzd, az előkelő 2. helyen áll a tabellán, a mérkőzés előtt 5 pontos előnnyel a Gyirmóttal szemben.

Eközben csapatunk a bentmaradás tekintetében szinte reménytelen helyzetben lépett pályára, hiszen 4 fordulóval a bajnokság vége előtt, 10 pontos hátrányban voltunk a 13. helyen álló Cegléddel szemben.

Jól kezdődött a találkozó a Dunaújváros számára, hiszen a 4. percben Thiago buktatásárt 11-eshez jutottak. A labda mögé a rutinos Böőr állt és értékesítette a lehetőséget. 1-0.

A 27. percben csapatunk végezhetett el bedobást, amiből dunaújvárosi kontratámadás indult, melynek végén Urbin duplázta meg a hazai előnyt. 2-0.

A 38. percben Böőr fejesből szerezte meg a 3. Dunaújváros gólt, így korán behozhatatlan hátrányba kerültünk. 3-0.

A második félidőben aktívabb volt csapatunk, folyamatos próbálkozások jellemeztét az együttest, de gólt nem sikerült szerezni. Az 56. percben jártunk hozzá legközelebb, ekkor Oláh beadása után a kapufa mentette meg a hazaiakat.

Dobos Barna: Az eredmények ismeretében úgy tűnik, kétcsapatosra szűkült a második helyért folyó verseny. Büszkék lehetünk a teljesítményünkre.

Eduardo Almeida: Megérdemelt a Dunaújváros győzelme, de sajnálatos módon a három gólból kettőt mi ajándékoztunk ellenfelünknek. Így nehéz jó eredményt elérni. Mi hibáztunk, az ellenfél nem tette meg ezt a szívességet.

A találkozó lefújása után sajnos eldőlt, hogy az idei évben búcsúzik együttesünk az egycsoportos NB II küzdelmeitől.

Csodálatos éveket töltöttünk a másodosztályban, ahol az utolsó két évben ezüstérmesek tudtunk lenni, ezzel pedig a klub legnagyobb sikereit értük el.

7 évvel ezelőtt sokan féltették a Kozármislenyt az NB II-es indulástól, félve az azonnali kieséstől, de a labdarúgók parádést választ adtak az évek során, hiszen folyamatos építkezés mellett évről-évre előrébb léptünk, újabb és újabb rekordokat döntöttünk meg.

A végállomást sajnos a megerősödött NB II jelentette, de szégyenkezésre semmi okunk sincsen!

Bízunk benne, hogy a jövőben még lesz részünk újabb sikerekben!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

6 hozzászólás

 1. Mislenyi szurkoló szerint:

  Teljesen új alapokra kell tenni ezentúl a klub müködését. Meg kell szabadulni pár vezetőtől, játékostól és jövőre fiatal helyiekkel – pécsi, baranyai – kell nekivágni az amatőr bajnokságnak. Köszönjük Attila! Szép volt, ennyi volt! (Két csapatot tönkre tenni egy év alatt, nem semmi…)

 2. Misleny fan szerint:

  Misleny szurkoló!

  Ha valóban Kozármisleny szurkoló lennél nem csak rosszindulatú írogató, akkor tudnád, hogy Feleki Attila mennyit tett az Egyesületért és hogy neki csak hálával tartozhat minden Kozármisleny szurkoló!

  Ezen kívül ha tisztában lennél a pécsi viszonyokkal azt is tudnád, hogy Matyi Dezső az aki hétről – hétre újabb és újabb negatív hírekkel szolgáltat a saját csapata felől. Semmi köze Feleki Attilának a pécsi eseményekhez, ő ott csak végrehajtó, de már nem sokáig, mert nyáron eljönn onnan.

  Én Kozármisleny szurkolónak vallom magam, és ezért írom, hogy KÖSZÖNJÜK Attila!! És természetesen köszönjük Pusztai Zsoltinak és sok más embernek még! És köszönöm valamennyi játékosnak, edzőnek az elmúlt éveket!

  Ettől függetlenül a klubot valóban át kell strukturálni, nagyobb szerepet kell adni a helyi, baranyai fiataloknak, de azért egy-két rutinos játékosra is szükség lesz!!!

 3. Mislenyi szurkoló szerint:

  Azt írtam, hogy köszönjük Attila! Nyilván sokat tett ami látványos volt és sok disznóságról nem tudunk!

  Pécsi dolgokat csak újságból olvasom, de ha ő egy végrehajtó akkor miért nem állt fel eddig? Furcsa ezt számomra….

  Köszönjük a korábbi játékosoknak, edzőknek is, akik szép éveket okoztak nekünk. Nem biztos, hogy jó taktika volt az idei, méreg drága játékosok, külföldi csodaedző. .. idén valami megtört, legalábbis azokon a meccseken, amiken kint voltam.

 4. hajrá misleny szerint:

  Hát a csapat sajnos kiesett nem tudom jövőre mik lesznek a célok szerintem a megoldás talán az lenne hogy fiatalokkal feltölteni a keretet és egy két rutinosabb játékost szerződtetni és itt tartani . Szép évek voltak és remélem hogy lesznek is .Kíváncsi vagyok hogy az utolsó fordulókba hányan fognak játszani az u 21 csapatból mert azt se felejtsük el hogy ők bajnokok lesznek nagy valószínűséggel és elég sok tehetséges játékos van a csapatba talán nekik kéne most már több szerepet adni de ez nem az én döntésem 
  Hajrá Misleny

 5. Zoli szerint:

  A legjobb az lenne, ha a harmadosztály megnyerésével kerülnénk vissza egy új alapokra helyezett csapattal.

 6. Mislenyszurker szerint:

  Nem, a legjobb az lenne, hogy bárhogyan, de bennmaradjunk a másodosztályban! A harmadosztályba nehéz olyan játékost szerződtetni, akivel fel lehet kerülni. Sajnos, a fiatalok, – lehet hogy tehetségesek, – de sok nekik a másod, de szerintem még a harmadosztály is( a többségnek). Mint láthattuk, a legjobbak kaptak lehetőséget, de nem homorítottak nagyot. Az NB III.-ból nagyon nehéz feljutni, sokkal egyszerűbb bennmaradni.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!