55 perc emberhátrányban – így is volt esélyünk

Cegléd – Kozármisleny 3-2 (3-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Cegléd, 350 néző

Vezette: Nagy R. (Kis Z., Szvetnyik B.)

Cegléd: Miski – Robson, Makrai, Farkas I., Szala – Kenderes, Lipusz, Koncz, Koós (Fehér 77.), Rebrik (Medgyesi 60.) – Kormos (Szkunc 69.)

Vezetőedző: Ványi Zsolt

Kozármisleny: Sólyom – Kiss M. (Tóth A. 80.), Fellai, Vattai, Vég (Fenyvesi 46.) – Nagy E., Kovács T. – Nagy K., Cziráki (Vituska 56.), Zsdrál – Varga B.

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Kormos 7., Koós 16., Farkas I. 43. illetve Nagy K. 33., Varga B. 55. percben.

Kiállítva: Zsdrál 35. percben (2. sárga lap után), Koncz a 93. percben ((2. sárga lap után).

Sárga lap: Makrai 51., Rebryk 59., Robson 72., Farkas I. 76., Lipusz 90. illetve Varga B. 51. percben.

Első ízben lépett pályára Cegléden együttesünk, hiszen korábban a Kozármisleny a Nyugati, a Cegléd pedig a Keleti csoportban szerepelt.

Rosszul kezdődött a mérkőzés csapatunk számára, hiszen már a találkozó elején vezetést szereztek a hazaiak.

A 7. percben Koós ment el a jobb oldalon, beadását Kormos 8 méterről fejelte a hálóba. 1-0.

A bekapott gól mintha a hazaiakat zavarta volna meg, beleerősített csapatunk.

A 13. percben középre lőtt labdáról Varga Bence cm-ekkel maradt csak le.

A 15. percben Lipusz bal oldali beadása után Koós “eltörte” a labdát, majd lövése megpattant Vég Bencén és a labda a kapuba csorgott. 2-0.

A 33. percben Vég Bence passzolt Nagy Krisztiánhoz, aki lecsapott a labdára, elhúzta Miski mellett, majd a kapuba lőtt. 2-1.

A 35. percben Zsdrál volt felelőtlen, hiszen volt már egy sárgája és teljesen feleslegesen a Ceglédi 16-osnál követett el szabálytalanságot, amiért megkapta a 2. sárga lapot így a kiállítás sorsára jutott.

A 43. percben középre ívelést Makrai fejelt vissza Farkas I. elé, aki nem teketóriázott, nagy erővel vágta a labdát a mislenyi kapu bal sarkába. 3-1.

A félidő mondhatni nem éppen ideálisan ért véget, hiszen kettős gólhátrányba és emberelőnybe kerültünk, így a második 45 perc nem ígérkezett könnyűnek.

Az 52. percben beadás után Vattai fejelte a labdát középre, érkezett Fellai, aki 8 méterről a felső lécre bólintott.

Az 55. percben Cziráki ment el a bal oldalon, középre adott, érkezett Varga B. és 8 méterről a kapuba lőtt. 3-2.

Az 58. percben Nagy K. lőtt a ceglédi kapu mellé.

A 88. percben Vituska középről, 18 méterről kecsegtető helyzetben végezhetett el szabadrúgást, de a labda a sorfalról levágódott.

A 91. percben szabadrúgást íveltünk a hazai kapu elé,  Fellai gyanús körülmények között esett el, de a játékvezető sípja néma maradt.

A második félidőért dicséret illeti csapatunkat, hiszen emberhátrányból gólt szerzett, visszajöttünk a mérkőzésbe és a hazaiknak komolyan meg kellett szenvedniük azért, hogy otthon tartsák a 3 pontot.

A második játékrészben az emberhátrány ellenére szépen játszottunk, de sajnos nem sikerült pontot szerezni.

Ványi Zsolt: Az első félidei jó játék után érthetetlenül visszaálltunk, amivel a hajrára nehéz pillanatokat okoztunk magunknak. Annak viszont örülök, hogy győzelemmel mutatkoztunk be itthon az egycsoportos NB II-ben.

Szabó Zsolt: A keleti csapatok közül elsőként a Cegléddel találkoztunk, akik agresszív futballt játszottak. Mi ezt a mérkőzés elején nem tudtuk felvenni, aztán amikor mérkőzésbe jöttünk, akkor egy teljesen felesleges szabálytalanság miatt emberhátrányba kerültünk. A jövőben sokkal fegyelmezettebben kell futballoznunk, mint az tettük az első félidőben. A szünet után 10 emberrel és 2 gól hátrányban jöttünk ki, és mindent megtettünk. Állítom, hogy 10 emberrel is lefutballoztunk a Ceglédet, ugyan szépítenünk sikerült, de pontot nem tudtunk szerezni. Fájó a vereség, mert azt gondolom, hogy jobb csapatunk van a Ceglédnél. Ettől függetlenül gratulálok a hazaiak sikeréhez!

Hajrá Kozármisleny!