356 nap után (!) szenvedtünk vereséget

SZEOL SC – HR-Rent Kozármisleny 1-0 (1-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Szeged, 350 néző

Vezette: Berger J. (Mohos M., Sebestyén L.)

SZEOL SC: Leindler – Kormányos, Rácz, Gajág, Grünvald – Kéri, Puskás Cs. (Varga R. 49.), Forró, Ondrejó – Végh (Müllerlei 85.), Maksimovic (Beretka 80.)

Vezetőedző: Tóth Ákos

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis – Nagy E., Kovács T. – Beke, Kirchner (Sinanovic 78.), Ihrig-Farkas (Puskás Z. 56.) – Gránicz (Várda 85.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerző: Gajág a 41. percben.

Sárga lap: Leindler 86., Varga R. 93. illetve Puskás Z. a 77. percben.

A Közép csoport rangadójára került sor Szegeden, ahol a 2. helyen álló házigazda a listavezető HR-Rent Kozármislenyt látta vendégül.

Együttesünk közel egy 1 évig, egészen pontosan 356 napig szerepelt veretlenül az NB III Közép csoportjában, legutóbb 2015. március 21-én szenvedtünk vereséget, akkor hazai pályán ugyancsak a SZEOL tört borsot az orrunk alá.

Mondhatnánk SOHA rosszabb évet és hasonló folytatást kívánunk! (Azt sem bánjuk, ha egy újabb év alatt kétszer ennyi vereségünk lesz.)

“Mindig győzni nem tudunk, de becsülettel harcolunk…” – hallhatjuk az indulónkból. Így volt ez sajnos ma, hajtottunk, küzdöttünk, becsülettel tettük a dolgunkat. A bajnokesélyes elleni győzelem lehetőségének motivációjával pályára lépő SZEOL elérte előzetes célját és 1-0-ra legyőzte csapatunkat.

A házigazdák szakvezetője a mérkőzés előtti nap nyilatkozta, hogy “edzői hitvallásom mindig is az volt, és most is az, hogy egyszer 1-0-ra mindenkit meg lehet verni. Ennek megfelelően készülünk.”

Sajnos bejött nekik és sikerült 1-0-ra legyőzniük a HR-Rent Kozármislenyt.

Guardiola önéletrajzi könyvében olvasható, amikor a sikeres edző arról nyilatkozott, hogy az állandó sikerek, a győzelmek mellett egyszer-egyszer becsúszik a vereség, ami utána “harapósabbá” teszi a csapatot és ismét a győzelmek jönnek. Ergo időnként “szükség van” a vereségre, hogy a csapat a saját útján járjon tovább.

Ezt reméljük most letudtuk, és azonnal tegyük hozzá, nem történt katasztrófa, hiszen végső soron a 2. helyezett otthonában 1-0-ra veszítettünk.

Előnyünk továbbra is fölényes, 12 pont a 2. helyezett előtt.

Nem szeretnénk megmagyarázni a bizonyítványt, és kifogásokat keresni, mert ez nem lenne korrekt, de azért említsük meg, hogy a játékosok méltatlan helyzetbe kerültek, hogy a héten építési területen a félpályán edzettek, teherautók mellett, mindezt a kivitelezők jóvoltából. Bízunk benne, hogy előbb-utóbb megoldódik a helyzet és végre sikerül az “átmeneti otthont” megtalálni, és a bizonytalanságot megszüntetni, hogy tudjuk hol edzünk holnap.

 A mérkőzés krónikája:

A 10. percben Nagy Erik indította Grániczot, aki Ihrig-Farkast találta meg, utóbbi bal lábas lövése kapu fölé ment.

A 12. percben szép támadást vezettünk, Beke vitte keresztbe a labdát tőle Gránicz kapta és került vele helyzetbe jobb lábas lövése alig ment kapu mellé.

A 20. percben Kiss Márton cselezte be magát a 16-oon belülre, majd szögletet harcolt ki. A sarokrúgás után Beke csúsztatott, majd újabb szöglet következett, ezután Kirchner lőtt, de Leindler védeni tudott.

A 25. percben Beke pazar csele után egy szabadrúgásig jutottunk, amelyet Ihrig-Farkas lőtt jó helyre, de nem elég erősen.

A 34. percben Ihrig-Farkas Sebestyén vitte el a jobb oldalon viszonylag tisztán a labdát, beadását Gránicz elengedte, Beke helyzete pedig 10 méterről nevezhető ajtó-ablak szituációnak – igaz a talaj nem ideális – Leindler kapus fogta meg a végén.

A 39. perc: Kocsis Adrián végezhetett el szabadrúgást, beadását Kovács Tamás csúsztatta meg, a labda alig ment kapu fölé.

A 41. percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Bal oldalról végezhettek el szabadrúgást, beadás helyett indítás lett belőle, Maksimovic ívelésére Gajág ugrott a legmagasabbra, és a védőket lefejelve bólintott a hálóba. 1-0.

Az első félidő elején 3 nagy helyzetet puskáztunk el, nyilván egészen másképp alakult volna a játék képe, ha hátrányba kerül a SZEOL.

Az 53. percben Ihrig-Farkas szögletét Kovács Tamás fejelte kapura, de Leindler a helyén volt.

Az 54. percben hazai kezezés történt a 16-os sarkánál, ismét Kocsis Adrián végezte el a szabadrúgást, ismét a kapus védett.

Az 57. percben vitatott szituációban a félpályáról vagy közelebbről indult Maksimovic, az akció végén a hosszúra célzott lövését Helesfay bravúrral ütötte ki. Nagy helyzet volt.

A 65. percben Kocsis Adrián veszélyesen csapódó szögletét ütötte ki a hosszúra a hazai kapus.

A 66. percben újabb szegedi kontra, amelynek végén ismét Maksimovic lőtt, és ismét Helesfay védett bravúrral.

71. percben Végh bökött alá szépen, de Helesfay nagyot védett megint.

A 85. percben Beke fejese ment alig fölé.

Nem voltunk sokkal jobbak az ellenfélnél, de talán rosszabbak sem. A kapott gólra nem tudtunk válaszolni, kidolgozott helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani.

A mély talajon próbáltuk játszani a saját játékunkat, de nem igazán ment.

A küzdelemre nem lehetett panasz egyik oldalon sem , de ez most erre volt elég.

Tóth Ákos: Nagyon büszke vagyok a játékosaimra! Természetesen nem volt kombinatív a játékunk, de egy ilyen erős ellenfél ellen ezt kellett játszani, főleg, hogy a talaj is borzasztóan nehéz volt. Az első húsz percben kicsit meg voltunk illetődve, onnantól kezdve a kontrajáték nagyon jó példáját mutattuk be. Annak ellenére, hogy a Kozármislenynél sokkal többet volt a labda, a mezőny legjobbja az ellenfél kapusa volt. Bejött a hitvallásom és a futball igazsága, 1-0-ra egyszer mindenkit meg lehet verni. Ha háromszor újrajátszanánk a meccset, nem biztos, hogy még egyszer meg tudnánk őket verni, de ennek már nincs jelentősége, hiszen nem kell a Kozármislennyel játszani – legalábbis idén, mert ha az ősszel igen, akkor az azt jelenti, hogy teljesült az álmunk.

Németh Zsolt: A SZEOL elleni korábbi mérkőzéseinkhez képest ellenfelünk teljesen mást játszott, soha korábban nem voltak ennyire defenzívek és nem rendezkedtek be ennyire a védekezésre. Az első félidőben magabiztosak voltunk, jól játszottunk, egykapuztunk, megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, több gólt is szerezhettünk volna. Ahogy az lenni szokott, ellenfelünk a félidő végén a semmiből gólt szerzett. A második félidőben a házigazdák még inkább a védekezésre koncentráltak és 30 méteren belül védekeztek, védték az eredményt, eközben el kell ismerni, hogy veszélyes kontrákat vezettek, amiből gólt is szerezhettek volna. Nekünk is adódtak gólszerzési lehetőségeink a második játékrészben, de fölényünket nem tudtuk gólra váltani. Van ilyen mérkőzés, tudtam, elérkezik egyszer, hogy ki fogunk kapni. Játékosaim küzdöttek, hajtottak, de a mai meccsben sajnos ennyi volt benne. Gratulálunk a SZEOL-nak a győzelemhez! Minden vereség fájó, de úgy gondolom ez még jókor jött. Vannak előttünk feladatok, amit meg akarunk oldani, többek közt szerdán már egy másik megmérettetés vár ránk, Baranya megyei rangadóra utazunk Komlóra, ahol egy jó csapat otthonában játszunk és mindenféleképpen javítani szeretnénk.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!