3-0-ra győztük le az NB I-be igyekvő Vasast

Vasas – Kozármisleny 0-3 (0-1)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés

Budapest, 350 néző

Vasas: Hermány – Bori, Grúz, Debreceni, Hangya – Gál (Preklet), Berecz, Nagy Tamás (Czvitkovics) – Ádám (Nagy D.), Ferenczi (Lázok), Remili

Vezetőedző: Szanyó Károly

Kozármisleny: Sólyom – Pókos (Erdős), Lantos, Szabó B., Fenyvesi (Várda) – Kovács T., Nagy E. –  Cziráki (Szabó P.), Lauer, Beke (Nagy K.) – Schmidt (Puskás)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerzők: Cziráki 13., Lauer (11-esből) 75., Puskás a 79. percben.

Az NB II-ben listavezető Vasas gárdája a téli felkészülés során is jól teljesített, legutóbb 3-1-re győzte le az NB I-es Bp. Honvédot.

Kevesebb, mint 1 éve még NB II-es bajnoki mérkőzésen 4-0-ra veszítettünk Budapesten, azóta pedig tovább erősödtek a házigazdák és NB I-es szinten is rutinos játékosokat igazoltak (Bori, Debreceni, Cvitkovics, Nagy D., Lázok) az amúgy sem gyenge keretükbe és egyértelmű céljuk, hogy az NB I-be jussanak.

Együttesünk bravúros győzelmet aratott a fővárosban, pedig a téli felkészülés során első ízben játszottunk mérkőzést füves borításon.

A 13. percben Hermánytól szerzett labdát Cziráki a hazai 16-os környékén és 6 méterről a kapuba gurított. (0-1).

A 75. percben Bori szabálytalankodott Nagy Krisztiánnal szemben a 16-oson belül. A büntetőt Lauer Norbert lőtte Hermány kapujába. (0-2).

A 79. percben baloldali támadásunk futott végig a pályán, Nagy Krisztián alapvonalról visszagurított labdáját Puskás közelről lőtte a hálóba. (0-3).

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a Vasas bár pontatlanul játszott, mégis többször eljutott a mislenyi kapuig, de Sólyom Csaba eszén nem tudtak túljárni.

Szanyó Károly: Ahogy az NB I-es csapatok ellen aratott győzelmeket sem értékeltem túl, úgy ezt a vereséget sem. Nem szeretek veszíteni, de nekünk a jövő hétvégén kell a legjobb formánkat hozni. Nem mentem fel játékosaimat, de tény, hogy az idén ez volt a harmadik alakalom amikor füves talajon játszottak. Az ilyen szintű labdarúgóktól már elvárható lenne, hogy hamarabb tudjanak alkalmazkodni. Megyünk tovább és célunkra koncentrálunk, a tavaszi tétmeccsekre, hogy megvalósíthassuk álmunkat és nyártól újra az első osztályban szerepelhessünk.

Németh Zsolt: Bravúros győzelmet arattunk, az NB I-be igyekvő Vasas ellen. Játékosaim mindent megtettek annak érdekében, hogy jól szerepeljünk, hősiesen küzdöttek. Szeretném hangsúlyozni, hogy győzelmünket a helyén kezeljük, és biztosan nem fogunk elszállni ettől a győzelemtől. Folytatjuk a megkezdett munkát és gőzerővel készülünk a bajnokság tavaszi fordulóira. Gratulálok a játékosok teljesítményéhez!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!